6 неща, от които жените майки не трябва да се лишават

Всеки родител знае, че когато децата се появят, компромисите започват.

Като начало идва лишението от сън. Няма как да спите, докато малкото съкровище плаче. През годините нещата със съня се нормализират, но компромисите продължават.

Много майки са забравили какво е да излязат с приятелки и да купят съвсем спонтанно нова рокля или обувки. За редовните посещения при фризьора и маникюристката да не говорим. Парите отиват за дрехи, играчки, книжки и аксесоари на децата и това е напълно нормално и разбираемо.

Не бива обаче изцяло да забравяте за себе си и не се чувствайте виновни, ако решите да си купите нова блуза, например.

В никакъв случай не става въпрос да лишавате децата си от нещо за сметка на вашите лични желания, а просто да намерите баланса.

Ето няколко неща, за които не бива да съжалявате, че сте ги купили или искате да притежавате!

 

Качествени дънки

Дънките са изключително удобна, полезна и любима дреха за много хора. Не се чувствайте виновни, ако решите да дадете малко повече пари за хубав чифт от тези панталони. Приемете това като инвестиция – качествените дрехи често са по-скъпи, но за сметка на това ще издържат много по-дълго. Купете хубави дънки и за децата си, като се осланяте на същия принцип. И те имат нужда от здрави дрехи за игра.

 

Хубава чанта

Тук положението е същото като при дънките – по-здраво, по-качествено, по-дълго в употреба. Важно е само да изберете наистина хубава и полезна дамска чанта, която ще ви е от полза, а не някакво малко портмоне, което може наистина да изглежда сладко, но нито има къде да го носите, нито е практично.

 

Маратонки

Качествените маратонки наистина не са евтини, но за сметка на това няма да се притеснявате, че ще се разпаднат на второто излизане в парка и тичане след децата. Всъщност, удобните обувки са от огромно значение за всяка една жена, на която ежедневието ѝ е изпълнено с тичане по задачи. Не се чувствайте виновни, че сте си купили хубави обувки от естествена кожа, с умерен ток, здрава подметка и елегантен вид. Много е трудно да намериш перфектният чифт обувки, който да отговаря на изискванията за красота и практичност, така че, когато го намерите, не се колебайте да го отнесете вкъщи.

 

Удобно бельо

Едва ли има нещо по-дразнещо от сутиен, който вече е развалил формата си и не е удобен. Бельото е неизбежна част от ежедневното облекло и затова трябва да бъде максимално комфортно. Всеки харесва дантелки, панделки и тюл, но се съсредоточете върху нещо, което като облечете, ще забравите, че съществува, а няма да ви напомня ежеминутно за себе си чрез притискане и чувство за дискомфорт.

 

Козметични услуги

Поне веднъж месечно трябва да намирате един час лично за себе си, който да прекарате в козметичния салон. Най-добре ще е да се поглезите с масаж, но не бива да занемарявате и външния си вид. Подстрижете се, направете си маникюр или педикюр. Не забравяйте, че освен майка, сте и жена!

 

Малко свободно време

Може да се случва веднъж месечно, но е важно да го има. Оставете децата на баща им или на бабите и дядовците и излезте с приятелки. Гримирайте се, обуйте обувки на висок ток и за час-два се върнете във времето, преди да се появят децата. Всеки родител има нужда от малко свободно време за себе си, за да се почувства отново зареден с енергия и позитивизъм. Иначе рискувате да забиете нос в ежедневието и в един момент то да ви дотежи.