5 сутрешни упражнения, които ще ви направят по-свежи и щастливи през деня

Често четем за онези винаги свежи и усмихнати хора, които започват здравословния си живот от най-ранна сутрин. Те стават в 5 часа, медитират, четат книга, ядат по два грейпфрута и след това /на хартия/ са в перфектна кондиция за деня. Понякога дори се случва и да им завидим.

Истината обаче е друга. Не е нужно да се лишавате от три безценни часа сън сутрин, за да направите деня си перфектен.

Нужни са ви само пет минути, за да сте по-щастливи и продуктивни.

Ето и няколко кратки сутрешни упражнения, които ще направят деня ви перфектен.

Напишете три неща, за които сте благодарни
Просто е, вместо дози кафе мисли за предстоящия труден ден на работа и мрачно настроение, вземете бял лист и напишете три неща, за които сте благодарни. Размислете за това, което вече сте постигнали и имате. Изразете вашата благодарност към семейството, приятелите и всичко, което ви кара да се чувствате по-добре. Можете и да напишете три хубави неща, които са ви се случили предния ден.

Помислете за нещата, които ще направят деня ви страхотен
Напишете на белия лист това, което, ако стане, ще направи деня ви страхотен. Ще ви накара да се чувствате положително и да бъдете по-продуктивни. Свободни сте да напишете каквото и да е. Дори и предстоящите ви планове да се занимавате с любимото си хоби, преди да си легнете. След като разберете какво ще ви направи щастливи, започнете деня и отидете да си го вземете.

Медитирайте

Науката казва, че от медитацията има безброй ползи, които ни помагат да се справим със стреса и негативните емоции. Тя повишава паметта, укрепва имунната система. Да медитирате, не означава да стоите в мълчание с часове. Достатъчни са пет минути, за да се отделят лошите мисли от ума ви и да започнете деня пречистен.

Упражнения

Експертите препоръчват 5 минути упражнения веднага след ставане. Достатъчни са няколко коремни преси и клякания. Изследванията показват, че кратката тренировка преди закуска може да ви помогне да отслабнете и да стимулирате енергийните си нива.

Оправете си леглото
Оправянето на леглото може да помогне да увеличите производителността си за останалата част от деня. Това е така, защото оправянето на леглото след ставане е основен навик, който предизвиква верижна реакция и провокира останалите вкоренени във вас практични навици да се активират.