5 неща, които правят любовната ви връзка по-щастлива

Знаете ли, че според учените в Оксфорд, първата целувка може да покаже съвместими ли са мъж и жена да бъдат в една връзка. И като правило целувките се смятат за нещо наистина важно във връзката.

Но това е банално твърдение, прието дори за азбучна истина. Каналът “Cool News” във vbox7 представя някои открития от скорошни изследвания, които ни помагат по-лесно да разберем любовта:

 

Приликите

Учени от Университета в Мичиган са открили, че партньори, които живеят над 25 години заедно, започват да развиват физически прилики. Те от своя страна пък се свързват с повече щастие в брака.

 

Първият път

Учени от Университета в Остин пък твърдят, че хората, които са имали първи сексуален контакт преди да навършат 19 години, са по-щастливи във връзките си като възрастни. Те не биха се омъжили рано, но като цяло биха имали по-малко сексуални партньори през целия си живот.

 

Романтичните филми

Проучване, продължило 3 години, е установило, че двойките, които гледат заедно романтични филми, са по-щастливи. Нещо повече – тези партньори се разбират по-добре, обсъждат по-често проблемите си и ги решават заедно.

 

Снимката

Друго изследване пък твърде, че ако гледате снимката на любимия човек, докато ви боли нещо, болката намалява. Докосването на ръката на любимия действа по същия начин.

 

Интелигентност

Учени от Университета на Сейнт Луиз пък са установили, че мъжете с по-ниско IQ е по-вероятно да изневерят на половинките си, отколкото тези с по-високо. При жените пък интелигентността не оказва влияние при изневерите.