5 необичайни начини за отслабване

Изглежда невероятно, но ето какво може най-неочаквано да ти помогне в борбата с излишните килограми!

1.Вдишвай аромата на банан, ябълка или люта мента

Колкото и да ти се вижда глупаво, това помага. Доказват го изследванията на чикагски нутриционисти. Те установили, че хората, които вдишват аромата на тези плодове и на ментата, по-рядко огладняват. Обяснението е, че чрез обонянието мозъкът получава сигнали за засищане.

2.Постави огледало срещу твоето място на масата

Експериментите показват, че когато човек се вижда как яде, количеството погълната храна е с една трета по-малко. Когато срещнеш погледа си в огледалото, ти се сещаш какви са твоите цели и „нормативи” по отношение на теглото ти.

3.Храни се в синя атмосфера

Много малко ресторанти имат интериор в синьо и това не е случайно. Този цвят намалява апетита и хората поръчват по-малко ястия. Вкъщи може да боядисаш стените в синьо там, където се храниш, да използваш сини чинии и покривки и дори да носиш сини дрехи, докато обядваш или вечеряш. По същата логика избягвай червеното, жълтото и оранжевото, които стимулират апетита.

4.Фотографирай храната си

Вместо да си записваш какво ядеш, което е честа практика при диета, прави снимки на блюдата и ги съхранявай в телефона. Разглеждай ги преди хранене – това ще ти помогне да консумираш по-малко и по-диетично, защото видът на салатата, към която обилно си добавила крутони, сос и сирене, може да те подтикне към размисъл.

5.Носи тънко коланче или лента на талията под дрехите

Тази контролна мярка, невидима за хората около теб, ще ти помогне да усетиш кога трябва да спреш да се храниш. Особено голяма е ползата, когато си на ресторант.