5 лесни стъпки за лъскава коса

Сигурни сме, че поне веднъж ти се е искало да имаш онази блестяща коса, която постоянно виждаш по рекламите. Добри новини: можеш да постигнеш този ефект дори без да излизаш от вас.

За да имаш лъскава коса, е необходимо да следваш няколко прости стъпки при всяко къпане:

1. Мий косата си с хладка вода: къпането с гореща вода е пагубно не само за кожата, но и за скалпа. Ако си любител на дългите, топли душове, то сега е моментът да ги намалиш, защото горещата вода влияе на цялостната структура на косъма.

2. Използвай правилните продукти: консултирай се с фризьора си и разбери кои са най-подходящите продукти за косата ти в зависимост от типа ѝ, както и от степента на омазняване. Попитай го за спрей, който прибавя допълнителен блясък на косата.

3. Използвай сешоар: вероятно си мислиш, че като оставяш косата си да изсъхне естествено правиш правилен избор. Истината е, че влажността е най-големият ти враг. Не е необходимо да изсушиш цялата коса, може и само корените.

4. Нанасяй шампоан само в корените, но не и в краищата: не е необходимо да нанасяш шампоан по краищата на косата, защото при отмиване той пада естествено по тях. Нанасянето на шампоан по краищата би утежнило ситуацията.

5. Купи си маска за коса: маската подхранва допълнително косата, като ѝ придава свеж вид и блясък.