10 неща, които във всеки дом трябва да има

10 неща, които във всеки дом трябва да има

Вашият дом е вашата крепост, без значение дали сте мъж или жена, трябва да се грижите за дома си. Има няколко задължителни елементи, които трябва да присъстват във всеки дом. От висококачествен диван до завесите на прозорците – време е да започнете да мислите за нещата, които липсват у вас. Помислете за комфорта в дома, модерни линии и добавете малко блясък. Може да мислите, че тази комбинация е невъзможна, но грешите. Без значение какъв е бюджетът ви, има начини да получите тези 10 неща, които всеки дом трябва да има.

Невероятен матрак

Няма нищо по-важно в дома ви от матрака, на който спите цяла нощ. Това е нещо, което трябва да притежавате и да се гордеете с него. Отделете време да тествате няколко матрака и ще разберете кой пасва на тялото ви най-добре. Удобния матрак е едно от нещата, които трябва да присъстват в дома ви. Все пак прекарвате 1/3 от денонощието си на него – трябва да е невероятен.

МатракПроизведения на изкуството

Това е едно от нещата, които всеки трябва да има, но често хората срещат трудности в избора на нещо красиво за дома си. Не е задължително да дадете много пари, важното е този елемент да показва вашата личност. Отделете време и потърсете в магазините и в интернет – когато намерите правилното произведение, просто ще знаете, че трябва да го притежавате. Може да бъде всичко – картина, статуетка, красива ваза, дървен елемент и много други, но едно е сигурно – трябва да имате такова нещо в дома си.

Произведения на изкуствотоЖиви растения

Дори и да не сте запознати с техниките на отглеждане на саксийни растения, има причина да се сдобиете поне с едно такова. Предлагат се различни видове стайни растения, които се нуждаят от малко грижи, за да се развиват и цъфтят. Освен, че са красиви, те подобрявят и качеството на въздуха в дома, особено ако живеете в апартамент.

живи растенияНещо модерно

Не е тайна, че модните тенденции идват и си отиват, това важи и за интериорния дизайн. Винаги можете да избегнете модерните скъпи уреди и мебели, като например ярко оранжев хладилник и да заложите на нещо малко и ефектно. Можете да добавите блясък на цветовете с нова тапицерия на табуретките, например. Друга идея е добавянето на бар столове във вашата кухня. има много опции за добавяне на модерен елемент в интериора, който лесно може да се смени, когато му мине модата.

нещо модерноЩори и завеси

Макар, че всички обичаме да се наслаждаваме на слънцето в дома си, има моменти когато се нуждаете да дръпнете завесите. Това е само една от многото причини, подари, които всеки дом се нуждае от завеси или щори. Освен опазване на неприкосновеността на личния ви живот има и други ползи от завесите. Към тях се включват контролиране на количеството светлина в дома ви, добавяне на допълнителен слой изолация и не на последно място повишаване на стила на интериора в дома ви. Можете да изберете обикновени щори или да комбинирате няколко пласта завеси, за да постигнете желания от вас ефект.

Завеси и щориСвещи и аксесоари

От обикновена закуска с кафе и кроасан до елегантна вечеря с цялото семейство около масата – свещите са идеалния център и трябва да присъстват във всеки дом. Свещите имат естествената способност да създават успокояващо чувство и да направят всяко хранене специално. Топлината на трептящия пламък може да превърне обикновената вечер в нещо специално. Ако имате малки деца в къщи можете да изберете свещи с батерии. Не забравяйте и аксесоарите – вази, декоративни подноси, книги и всички малки декоративни акценти, които ще добавят топлина към дома ви.

аксесоари и свещиНещо черно

Както всяка жена трябва да има малка черна рокля в гардероба си, така и всеки дом трябва да има нещо черно. Черния цвят е класика, никога не излиза от мода и си отива с всичко. Нещо черно в дома ви, може да добави акцент към останалите цветове в пространството. Това може да бъде една стена боядисана в черно, голяма ваза на масата и масивен черен килим. Само не забравяйте, че не трябва да прекалявате. Един или два добре балансирани елемента са всичко, което ви трябва.

нещо черноБиблиотека

Библиотеката е нещо повече от една етажерка за книги – тя е стена на безкрайните възможности и е нещо, което трябва да присъства във всеки дом. Това е идеалното място за съхранение на любимите ви книги, но то също може да бъде един чудесен начин да покажете личната си колекция. Избягвайте да слагате всичките си книги на един рафт, вместо това ги организирайте и вмъкнете и други интересни предмети между тях.

библиотекаЛично докосване

Дизайна и интериора на вашия дом трябва да бъдат отражение на това кои сте вие. Това означава, че всеки дом трябва да има личен стил, нещо, което да покаже на гостите ви какви са собствениците на жилището. Това може да бъде колекция на любимите ви неща от детството, снимки от пътувания, историята на семейството ви и др. Без значение какво е то, трябва да е специално за вас и да е на показ в дома ви.

лично докосванеТихо кътче

Животът е стресиращ. Това е ясно – от натоварения работен график до оживения трафик по пътя към дома, дните са натоварени и дълги. След всичко това, когато се приберете в къщи е хубаво да има поне едно тихо местенце, където да си отдъхнете. За повечето мъже това е дивана пред телевизора, за жените може да бъде кухнята или банята. Всеки трябва да си намери собствено кътче на спокойствие и уединение. Напълнете ваната, запалете ароматни свещи, сипете си чаша вино и това може да е вашето тихо местенце в дома. Изберете една стая само за себе си и я превърнете в място за заслужена почивка.

тихо кътчеСега, след като знаете кои са десетте неща, които трябва да притежавате е време да си ги осигурите. Много от тях могат да се получат, чрез трансформация на вещи, които вече притежавате. Например напръскайте евтина ваза с черен спрей и ето ви нещо черно. Отделете време и преобразете дома си, така че да ви е приятно в него и гордо да си поканите гости.

Източник: freshome.com