Емблематичната рокля на принцеса Даяна е обявена за продан

Това е може би най-известната рокля на Лейди Ди – с нея през 1985-та година принцесата се впуска в незабравим танц със звездата Джон Траволта.
Сега роклята ще бъде продадена на търг, като само първоначалната цена е близо половин милион долара!
Тоалетът на Даяна е от гала събитие, което се провежда в Белия дом по време на официалната визита на Даяна и принц Чарлз във Вашингтон. А танцът на принцесата с холивудската звезда същата вечер остава незабравим спомен и за двамата, както те по-късно споделят.

Тогава тя носи кадифена рокля в тъмносиньо с паднало рамо и кройка тип русалка. Моделът е създаден от дизайнера Виктор Еделщайн, който е работил с кралското семейство повече от цяла декада.

 

Даяна избрала роклята, след като я видяла в бордо в дизайнерското ателие на Виктор. Поискала да бъде създадена същата, но в тъмносин цвят, защото смятала, че така повече ще й подхожда. Пробите са се провеждали в личните покои на принцесата и дори източници посочват, че принц Чарлз одобрил роклята, когато била готова.

За гала събитието, Лейди Ди избра да съчетае роклята с едно от любимите си колиета със сапфир.

Джон Траволта разказва, че не е очаквал, че подобно нещо ще се случи тази вечер, но съпругата на президента Роналд Рейгън, му казала, че принцеса Даяна е поискала да танцува с него.

“В полунощ ми бе заръчано да я потупам по рамото и да я попитам дали би желала танц с мен. Тя се обърна и наведе глава по начина, по който само тя го правеше, и танцувахме 15 минути. Никога няма да го забравя”, разказва актьорът.

 

Началната цена на роклята е 450 000 долара.