Храните, които жените над 35 трябва да избягват

Възрастта е само цифра, но ако не искаме тази цифра да се изписва на лицата и телата ни, трябва да нанасяме леки корекции в начина си на живот с изпълването на всяка нова петилетка.

След като навършим 35, не се случва нищо трагично. Или поне не внезапно и изненадващо. Промените в тялото настъпват неусетно.

Когато вече са факт обаче, като няколко килограма отгоре и няколко нови бръчки, е малко късно за реакция. Затова е по-добре да правим малки промени, но на време и да си седим все така красиви, все едно сме на 28.

Едно от първите неща, които започва да се променя, е метаболизмът. Забавя се. Това не значи да се обречете на глад оттук насетне, а просто да внимавате малко повече какво ядете.

 

Захар във всичките ѝ форми, освен плодова. Просто недейте. Не ви носи нищо, освен грозота и дебелина. Ако ви се яде сладко, вземете банан, фурми или мандарини.

 

Сол. Задържа течностите в организма и ви кара да подпухвате. Но не я изключвайте изцяло, защото липсата на важни соли води до депресия.

 

Сладки газирани напитки. Нищо не ви носят, освен още и още калории и целулит.

 

Обезмаслени и “обеззахарани” храни. Всеки процес, който премахва естествените съставки от храната, е вреден за здравето. Освен това есетествените мазнини са полезни.

 

Айс кафе и изобщо всяко кафе, което е над допустимите две кафета на ден. Прекалвянето с кофеин нарушава ритъма на сърцето, променя метаболизма и в крайна сметка ви загрозява. Заменете го със зелен чай, по-полезно е за здравето.

 

Маргарин. Надяваме се, че няма нужда да обясняваме защо тази т.нар растителна мазнина е вредна за здравето. Една филия с хубаво краве масло сутрин е за предпочитане пред изкуствено създаден продукт.