Хранителни съставки, които премахват тъмните кръгове под очите

За появата на тъмни кръгове под очите има редица причини: стрес, умора, недоспиване, старост или ген.

Те са един от най-често срещаните проблеми, засягащи красотата ни, а това състояние се наблюдава при повишено образуване на меланин и разширяване на капилярите по повърхността на кожата.

Важно е да запомните, че ако искате да се отървете от тъмните кръгове, трябва да пиете много вода. Освен нея, е нужно да приемате и богато на плодове и зеленчуци меню.

Използването на витамин Е е също едно от най-добрите решения за премахване на неприятните кръгове под очите. Той хидратира кожата и подобрява кръвообращението в тази област, като по този начин предпазва от преждевременно стареене.

Ефикасен метод е използването на студено мляко. То има успокояващо и противовъзпалително действие. За целта е нужно да напоите памуче и да го разтриете около очите си. Правете това по два пъти на ден и няма да откриете следа от тъмните кръгове.

Куркумата е едно от растенията, които се използват за този проблем. Антиоксидантите и активните съставки в нея я правят великолепна за здравето на кожата. Навлажнете малко куркума на прах с вода или мляко и я нанесете върху желаните от вас места.

Друго полезно растение е авокадото. То съдържа мастни киселини, които са полезни за хидратиране на зоната около очите и намаляват вероятността от поява на тъмни кръгове.

Един от най-старите методи са резените от картофи. Те имат противовъзпалително и освежаващо действие и придават на лицето ви по-енергичен вид.

А когато петната изчезнат, използвайте ябълки. Те съдържат танин, който изравнява цвета на кожата, витамини B и C, както и жизненонеобходими минерали, които подхранват в дълбочина деликатната зона на лицето ви.