Факти за любовните взаимоотношения

Въпросите за любовта и връзките не спират да ни вълнуват. Учените в различни части на света също не спират да търсят отговори за щастливите романтични взаимоотношения. Въпреки че често попадаме на информация по темата, базирана на различни проучвания и тя обикновено предизвиква само усмивки, може би е добре да се замислим за някои неща. Ето няколко любопитни факта за любовта и връзките.

 

Възрастта на първото сексуално преживяване „предсказва“ по-нататъшния любовен живот

Или поне така смятат учени от Тексаския университет в Остин. Според заключенията им от проведените проучвания, хората, които са правили за първи път секс след 19-годишна възраст, са по-склонни да не сключат брак рано, могат да създадат по-щастливи романтични отношения в зряла възраст и като цяло се считат за по-надеждни за дългосрочни връзки.

 

Романтичните филми помагат на връзките

Знаете ли, че рискът от развод или раздяла намалява, ако партньорите гледат романтични филми заедно и ги дискутират. Така разбират какво е погрешно или какво е добре да направят за своята връзка и по този начин си взаимодействат. Всичко това им помага да намалят конфликтите.

 

Мъжете с по-висок коефициент на интелигентност е по-малко вероятно да изневерят на половинката си

Това твърдение е на учени от Университета в Сейнт Луис. Те са открили, че мъжете с по-висок коефициент на интелигентност са по-верни на половинките си, тъй като тези мъже оценяват моногамията и сексуалната изключителност. По отношение на жените, нивото на интелигентност не оказва никакво влияние върху тяхната вярност, смятат специалистите.

 

Всичко зависи от първата целувка

Според изследователи от Университета в Оксфорд, първата целувка с нов партньор, може да е показател за това дали той е потенциален съпруг или съпруга. Целувките се считат за наистина важни, когато става дума за дългосрочни връзки или поне за жените. Според учени, първоначалната хипотеза, според която основната функция на целуването е да повишава нивата на възбуда, всъщност е погрешна.

 

Тези двойки, в които партньорите съжителстват заедно повече от 25 години, развиват подобни лицеви черти

Учените обясняват този феномен с това, че емоционалните процеси предизвикват съдови промени, регулиращи се от лицевата мускулатура.

 

Снимката на любим човек намалява болката

Дали това би помогнало при главоболие, например? Тествайте и ще разберете. Учени са достигнали до заключението, че ако гледаме снимки на любимия човек или го докосваме, когато сме в компанията му, това може да намали физическата болка, която изпитваме по някаква причина в този момент.