Уроци по гримирване за начинаещи

Обичате ли да се гримирате? Може би не, но всяка жена ѝ се налага понякога да застане пред огледалото с четка и гъбичка за грим в ръка и да се разкраси с или без повод. Затова събрахме на едно място 10 полезни грим съвета за онези, които все още са начинаещи в изкуството на макиажа.

 

1. Позволете си да похарчите повече за четки за грим
Ако все още нанасяте грима си с пръсти, опитайте постепенно да се откажете от тази практика. Вместо това си вземете комплект качествени четки за грим. Няколко гъбички за нанасяне на грим също ще са ви необходими. Така и сенките и фон дьо тенът ще изглеждат по-добре върху кожата. Не забравяйте също така да ги почистване редовно, за да ги използвате по-дълго.

2. Грижата за кожата е на първо място

Няма как гримът да изглежда добре, ако кожата отдолу не е в добро състояние. Затова не пропускайте да почиствате добре грима вечер, не забравяйте да хидратирате кожата и да я пазите от слънцето. Веднъж месечно или веднъж на два месеца посещавайте козметик за професионална грижа за лицето ви – почистване с ултразвук, микродермоабраио, пилинг.

3. Коректорът и фон дьо тенът да са на една основа

Коректорът и фон дьо тенът ви трябва да са на една основа. В противен случай кожата на лицето ще изглежда като замазана картина. Продукти на основа на масло и такива на водна основа просто не се смесват правилно.

4. Използвайте продуктите в правилния ред

Започнете с почистване на кожата, след което нанесете лек хидратиращ крем (най-добре със SPF). Изчакайте 5 минути, след което нанесете малко коректор, ако имате несъвършенства. След това сложете фон дьо тена. Ако желаете, завършете с лека пудра.

5. Нанасяйте руж на скулите с усмивка

Усмихнете се, за да се очертаят по-добре скулите ви. След това с подходяща четка нанесете с леки движения ружа. Винаги след като вземете руж с четката, леко я чукнете в ръката си, за да падне излишният продукт.

6. Винаги нанасяйте червилото в средата на устните

Когато нанасяйте червило, винаги започвайте от средата настрани. Ако искате обем, можете в средата на устната да сложите малко гланц, който ще направи устните да изглеждат по-плътни. Запомнете, че ако искате червилото ви да е по-трайно, редовно трябва да ексфолирате устните.

7. Гримирайте се на естествена светлина

Колкото и силно да е осветлението у дома, няма по-подходяща светлина за нанасяне на грим от естествената. На нея много повече си личат несъвършенствата, които трябва да коригирате.

 

8. Нанасяйте коректора под очите в конусовидна форма

Често срещана грим грешка е коректорът под очите да се слага в полукръг. По-добре е обаче да сложите коректора във формата на обърнат конус. Така не само ще направите преливането при нанаснето на фон дьо тена по-плавно, но и ще подчертаете по-добре скулите и ъглите на лицето.

 

9. Научете разликата между компактната и пудрата на прах

Пудрата на прах се нанася по-скоро, за да направи грима ви по-траен. В такъв случай най-добре пудрата да е прозрачна, за да не измени цвета на фон дьо тена. Компактната пудра е по-подходяща за “оправяне” на грима в движение. Всяка пудра може да е матираща или освежаваща.

 

10. Нанасяйте молива за вежди без натискане

Ако веждите ви имат нужда от молив, за да изглеждат по-плътни, внимавайте как го нанасяте. Вместо да натискате и да се стараете да следвате контурите, съвсем леко плъзгайте молива по веждите, все едно едва ги докосвате. Така ще веждите ще изглеждат по-естествени.