Трикове как да направите устните си да изглеждат по-обемни

Не всеки е благословен с устните на Анджелина Джоли. И ако инвазивните методи не са ви по вкуса, то може би ще ви допаднат нашите практични съвети как да направите тънките устни малко по-обемни.

1. Не слагайте прекалено много гланц
Гланцът е идеалният продукт, с който да направите устните малко по-обемни. Но трябва да знаете как да го нанасяте. Слагането на гланц на целите устни няма да ви направи с по-плъстни устни. Вместо това ви съветваме да нанесете малко в центъра на горната и долната устна, след червилото.

 

2. Подчертайте очите
Най-популярният трик в света на красотата и модата. Ако нещо не е в твоя полза, привлечи вниманието към друго. По същия начин, ако имате тънки устни и не си ги харесвате, залагайте на силния грим за очи, който да приковава вниманието.

 

3. Винаги хидратирайте устните
Използвате крем за ръце и лице, лосион за тяло. Но хидратирате ли устните? Не излизайте навън, без да сте ги защитили от атмосферните условия. Когато са почистени от червило, слагайте им по малко от крема си за лице. Друга добра идея е да им нанасяте с памучен тампон малко зехтин. Идеалният вариант е да използвате вазелин, защото здравите устни са красиви устни.

 

4. Избягвайте червено червило
Червеното червило не е за всеки. Ако дамите с тънки устни, не си ги харесват, то те трябва да избягват тези тонове. Причините са две. от една страна червеното прави устните да изглеждат по-малки, от друга: привлича погледа прекалено много.

 

5. Погрижете се за тях преди грима
За да изглеждат устните по-обемни след като се гримирате, трябва да ги обгрижите добре преди това. Почистете ги с влажна хавлия, без да оказвате натиск. Също така можете да отстраните мъртвите кожни клетки с четка за зъби или с малко кристална захар. Всички тези метод от една страна заглаждат кожата, от друга – подобряват циркулацията. Така устните поне за кратко изглеждат по-обемни.

 

6. Защитавайте устните от слънцето
Устните, както всяка друга част от кожата, имат нужда от слънцезащита. Затова за летните месеци или за времето в планината през зимата, трябва да имате балсам със слънцезащитен фактор (поне 15). Всички знаем колко полезно е слънцето за производството на витамин D, но лъчите увреждат незащитените устни. Това води до производство на по-малко колаген и до изтъняване с времето.