Трикове за невероятно дълги мигли

Искате да придадете на погледа си сексапил и изразителност? Умело гримираните мигли са най-силното ви оръжие за целта.

Всичко, което трябва да направите, е да се възползвате от малките професионални трикове с извивачката за мигли и спиралата. Използвани умело, тези грим помощници могат да направят миглите огромни и извити, а очите – по-блестящи и подчертани.

Използвайте извивачка за мигли… по нов начин

Трикът е в това предварително леко да я загреете. Използвайте сешоара за целта. Ефектът е по-добро и по-трайно извиване!

Защо този трик има толкова голям ефект? “Извивачката за мигли ги повдига нагоре, а това открива окото и позволява на повече светлина да достигне до ириса” – обяснява топ гримьорът Трей Сурат. Така очите буквално засияват. “В дните, в които два допълнителни часа сън биха ви дошли добре, просто извийте миглите си и ще получите същия визуален ефект.”

Ако нямате извивачка под ръка, след като нанесете спирала на миглите, изчакайте тушът да засъхне наполовина и след това с пръсти избутайте миглите нагоре от основата им. Ефектът не е съвсем съшият, но определено ще забележите леко повдигане на миглите и погледът ви ще бъде по-завладяващ.

Не се притеснявайте да смесвате различни спирали

Дамите, които харесват изключително плътните мигли, могат да експериментират с две различни спирали наведнъж. Ако имате продукт, който създава обем, и друг, който извива и удължава миглите добре, нанесете последователно по един пласт и от двата.

Още един любим трик на гримьорите е да нанасят водоустойчива спирала само на долните мигли. Там продуктът по-често се размазва в продължение на деня и можете да получите неприятен ефект на зацапване, което подчертава тъмните кръгове под очите. Така че спокойно можете да заложите на водоустойчива формула за миглите на долния клепач, а за горния да запазите любимата си спирала за извиване и обем, например – съветва Кирин Бати.

Нанесете пудра преди спиралата

След като сте извили миглите си и преди да нанесете спиралата, напудрете леко ресниците си. Можете да използвате четчицата за разресване за вежди, или всяка друга четка за грим, с която ви е удобно. Пудрата придава плътност и твърдост на миглите – абсолютно същият ефект, който има сухият шампоан за косата. Когато сложите спирала на напудрените мигли, по-голямо количество от нея ще се захване за всяко косъмче. Така ресниците ви ще изглеждат по-плътни, а освен това извитата им форма ще държи по-дълго време.

Сресвайте миглите с чиста четка за по-добро разделяне

Често е трудно едновременно да постигнем обем на миглите и добро разделяне. Типичната спирала за обем има тенденция да сплъстява миглите, особено ако косъмчетата им са тънки и меки. В тази ситуация ще ви помогне чистата четчица, с която да разрешете миглите сред разнасянето на всеки отделен слой спирала и да им придадете дефиниран вид. Можете да си купите от дрогерия чисти накрайничета, или просто да използвате четчицата на вече изчерпана спирала. Просто я измийте добре в вода и мек сапун и я оставете да изсъхне.