Трикове за зашеметяващ външен вид

Да си направим прическа, която изглежда прилично цял ден, да се гримираме бързо и лесно и да спестим пари от скъпи козметични продукти – кой не иска да постигне всичко това? Има начин и то по-лесен, отколкото си мислите. Представяме ви 9 хитри трика за по-лесен живот.

Кой ви хареса най-много?

Как да си сложим изкуствени мигли

Преди да нанесете фалшиви мигли, ги увийте около спиралата си или четка за грим за около минута. Така ще получите необходимата извивка и миглите няма да сочат в различни посоки, което ще улесни нанасянето им.

Как да премахнем брокатен лак

Премахването на брокатен лак не е лесна работа. За да си спестите неприятностите, преди да нанесете лака, сложете тънък слой канцеларско лепило и го изчакайте да изсъхне. След това нанесете лака. Като решите да го махате, просто отлепете лепилото и готово.

Как да сложим фиба, така че да не пада

Има два начина да закрепите фиба на косата си. Обърнете я с релефната страна към скалпа и я поставете в косата в посока, обратна на косъма.

Как да сложим фиба, така че да не пада

Или сложете малко лак за коса на фибата, преди да я сложите в косата си.

Как да премахнем омазняването на кожата

Ако имате мазна или комбинирана кожа има някои варианти, с които да намалите лъщенето през деня. Козметичните магазини предлагат специални кърпички, но е много по-лесно да използвате еднократни хартиени седалки за тоалетна. Те премахват мазния отблясък също толкова ефективно, колкото скъпите кърпички.

Как да направим устните си по-плътни

За да направите устните си по-пълни, ви трябва само малко ментово масло. Смесете няколко капки от него с маслото, което използвате ежедневно и го нанесете върху устните си. Разбира се, ефектът ще бъде само временен.

Как да заменим кърпичките за грим

Скъпите кърпички за премахване на грим имат по-достъпна алтернатива – обикновени бебешки кърпички. Те ще се справят с грима отлично и струват доста по-малко.

Как да постигнем перфектната очна линия

Виждали сме всякакви трикове за поставяне на очна линия. Този е следният: Поставете очната линия върху конец за зъби и го нанесете върху клепача.

Как да съхраняваме изкуствените си мигли

За да предотвратите смачкване на изкуствените мигли, ги съхранявайте в пластмасов контейнер от шоколадово яйце.