Топ тенденцията в модата за 2020 година

2020г. ще е годината на широките, обемни дрехи, с които няма как да останете незабелязани. Минималистичният стил няма да бъде на почит през следващите 12 месеца.

От известно време насам голям хит са буфан ръкавите, а скоро на мода се завърнаха и роклите от прерията. Сега най-новата тенденция на пазара е блузи и рокли с големи и широки яки, съобщават от “Pop Sugar”.

Някои рокли от прерията са именно с такива. В Instagram се появяват все повече снимки с хаштага #bibcollar и става ясно, че ще виждаме все повече дами, които носят блузи и рокли с високи и големи яки.

Има много разновидности – за по-голям ефект някои от яките са набръчкани или пък имитират воали, други са копринени и по-нежни, но отново са обемни. Копринените са идеални за официални събития.

Огромните яки бяха модерни през 80-те години и с тях отново ще постигнете ретро визия. Ще е перфектно, ако успеете да съчетаете няколко тренда в едно. Например, да намерите блуза с буфан ръкави и голяма яка, или рокля от прерията с висока яка.

Но блузите трябва да съчетавате с по-семпли поли или панталони – черен кожен панталон или черна пола, дънки без бродерии и апликации – акцентът трябва да е върху блузата и яката, иначе ще загубите ефекта.

Блузите и роклите с високи, широки и обемни яки са за дами, които искат да изглеждат стилно, официално, екстравагантно, но не и прекалено драматично.