Топ тенденциите при цветовете за пролет 2020

Пролетта идва с куп разнообразни тенденции при цветовете – от нежните жълто, светло синьо и лавандулово лилаво до по-категоричните смарагдово зелено и кафяво. Тук е и любимото на всички червено. Вижте 10-те топ тенденции при цветовете за пролет/лято 2020.

1. Оранжево

Започваме с нещо свежо и смело като избор за гардероба тази пролет. Оранжевото не е много често появяваща се тенденция, но през пролетта бъдете готови да я добавите към гардероба си.

Много дизайнери избраха да заложат на оранжево от глава до пети. Тенденцията е особено актуални при тениските, блузите и връхните дрехи.

2. Нюанси на зеленото

Два основни нюанса на зеленото ще са актуални през пролет/лято 2020. Едната е бледото зелено, наричано от професионалистите шамфъстък. То е подходящо за дрехи в леки и ефирни материи.

От друга страна смарагдовото зелено е дълбок, плътен и много наситен нюанс, който е чудесен за бизнес стила ви, защото издава царственост и категоричност.

3. Червено в огромно разнообразие

Няма как модните тенденции да минат без разнообразните нюанси на червеното. От класическото ярко червено до малко по-тъмни и дълбоки нюанси са сред най-предпочитаните от дизайнерите.

4. Златно

Може би най-необичайното предложение, което няма да допадне на повечето дами, е златното. То обикновено присъства като акцент в дрехите, но през пролет/лято 2020 е сред доминиращите цветове. Особено актуални са роклите изцяло в златно, с които категорично няма да останете незабелязани.

5. Лавандулово лилаво

Лавандуловото лилаво винаги се е асоциирало с лятото и безкрайните полета от ароматното цвете. Този сезон този нюанс на лилавото е задължителен за гардероба. Блед и ненатрапчив, той ще допадне на дамите, които не искат да привличат излишно внимание, но се радват на разноцветния гардероб.

6. Светло синьо

Още един светъл цвят за пролетно-летния гардероб е светло синьото. Любопитното за него е, че ще го виждаме както при дрехите, така и при аксесоарите. Цветът е актуален и като допълващ бялото при булчинските тенденции и особено популярен при чантите.

7. Светло жълто

Продължаваме със светлите летни цветове и един слънчев нюанс на жълтото. Идеален за всяка лятна рокля, чудесен за чанти и обувки, жълтият цвят носи в себе си лекота и добро настроение.

8. Канелено кафяво

Сред по-тъмните и необичайни попълнения за гардероба тази пролет е канеленото кафяво. Цветът излъчва категоричност и дълбочина.

Съчетава се лесно както с топлите, така и със студените цветове.

9. Бонбонено розово

Бонбоненото розово е сред най-популярните цветове за пролет/лято 2020. Може да ви се струва труден за съчетаване, но сред най-подходящите цветове за комбинация са черно, оранжево или синьо.

Бобоненото розово категорично е цвят за най-смелите дами.

10. Шафран

Цвят Шафран е нещо средно между жълто и оранжево. Този цвят се асоциира с екзотиката на ориента и пъстротата на Индия. Точно затова е и подходящ за дами с по-тъмен цвят на кожата и косата. Съчетава се добре с черно и не много тъмно кафяво.