Типове бръчки, показатели за различни проблеми с храносмилането

Появата на бръчки е част от естествения процес на стареене на кожата. Въпреки това не ги харесваме. Тяхната преждевременна поява зависи от редица фактори, като ген, начин на живот, грижа за кожата, твърде много мимики, хормонални нарушения, регулиране на телесното тегло и други. Но бръчките са показател, че трябва да обърнем повече внимание и на здравето си.

Вижте кои три типа бръчки могат да са признак на храносмилателни проблеми.

Пачи крак

Фините бръчки, които се намират около външните ъгълчета на очите ни, невинаги са показател за това колко често се усмихваме. Те могат да подсказват за проблеми със зрението или пък че са ви необходими слънчеви очила в дните с повече слънчева светлина. Бръчките „пачи крак“ се свързват с органи като черен дроб, бъбреци, стомах. Ако забележите появата на такива бръчки, не забравяйте да обърнете внимание на начина си на хранене.

Бръчка до основата на дясната вежда

Този тип линии са показател за токсините във вашето тяло. Черният дроб е силно свързан с кожата, по-специално линиите, които се появяват близо до дясната вежда. Така че, когато тези бръчки са по-видими, те може да са признак на дисбаланс на черния дроб. Отново обърнете внимание на ежедневното си меню.

Включете в него листни зелени зеленчуци, здравословни протеини. Регулирайте консумацията на преработени храни, кофеин.

Бръчки на смеха

Те са по-характерни за хората, които често се смеят и усмихват. Биха могли да се задълбочат и да станат по-видими, което може да подсказва за дисбаланс на панкреаса. Това е един от най-важните органи в човешкото тяло, който има отношение към храносмилателните процеси, тъй като участва в синтеза на храносмилателни ензими. Начинът на хранене отново може да повлияе положително върху неговото здраве и функция. Кои храни са полезни за здравето на панкреаса, вижте тук.