Тайните на холивудските звезди за перфектно тяло след 40 годишна възраст

След 40 сякаш всичко е изгубено. Бръчките се появяват, коремчето от последното дете така и не изчезва, кожата става по-суха, изобщо – старост-нерадост.

Не, разбира се. 40 са новото 20, стига да ги управляваме правилно.

За пример ще вземем холивудските звезди, но не защото са богати и могат да си позволят скъпи процедури, а защото са упорити и целеустремени.

Но и те са хора, и те хормони си имат, и менопауза, но въпреки това успяват да поддържат тялото си гъвкаво и здраво.

Шер – редовни тренировки

Тя е на 70 +, но на тялото ѝ могат да завидят много 30 годишни момичета. Тако тяло се поддържа с тренировки 5 пъти седмично. Да, тя си има треньор и може да му плаща, но пък вие си имате нас и нашия безплатен фитнес-пътеводител с много упражнения за всички части на тялото.

Просто трябва да сте стриктни, все едно имате час за фризьор. Тренирайте през ден в продължение на само на месец и ще се удивите на резултата. После няма да ви се иска да спирате.

Related image

Дженифър Лопес – детски режим на хранене

Джей Ло вече навърши 50, но знаете как изглежда. Освен тренировките (съжаляваме, момичета, не може без тях), тя спазва лесен за запомняне хранителен режим.

Храни се като децата – закуска (нищо тестено), плодове в 10 сутринта, обяд (без хляб), следобедна закуска (моркови на пръчици, един оризов крекер) и ранна вечеря.

Менюто й изобилства от плодове и зеленчуци, не забравя и полезните меса и риба, но не яде нищо пакетирано. Не е трудно за изпълнение, нали.

Image result for jennifer lopez

Холи Бери – здрав сън за здраво тяло

Тя също тренира по 5 пъти седмично, но за да не се отегчава, редува йога, бокс, плуване и тренировка с тежести. Но това, в което се кълне, са нейните 9 часа сън всяка нощ. Никакво оставане до късно, никакво ставане по тъмно. Достатъчното количество сън е изключително важно за правилния метаболизъм. А и когато ви се спи, сте склонни да ядете повече, тялото все пак има нужда от енергия, за да работи.

Related image

Ева Лонгория – никаква захар

Три месеца без хляб, тестени, паста, ориз и сладкиши. Много зеленчуци (спанак, броколи) и малко плодове. Разбира се, не пропускайте месото и рибата. То дава енергия на мускулите.

Related image

Дженифър Анистън – малки порции

Ядем толкова, колкото има. Ако ни е много, тялото си го запазва под формата на тлъстини, за да има за моментите, в които липсва храна.

Така е правело преди хилядолетия и въпреки изобилието, в което живеем сега, продължава да си действа по същия начин. Затова си сипвайте малко и яжте по-често. Така прави Дженифър Анистън и вижте как изглежда.

Image result for jennifer aniston