Тайната за красота на Мерилин Монро

Днес ще повдигнем завесата за някои от тайните на актрисата и ще ви разкрием как е поддържала идеалния си външен вид.

Сега ще откриете как и с какво се е гримирала звездата и с какви средства е поддържала тялото и кожата си млада и красива.

Да живее червеното
За да накарат устните ѝ да изглеждат по-плътни, гримьорите на Мерилин слагали върху устните ѝ по 5 различни нюанса червено червило. Контрастът между тъмните тонове на червеното по външните ъгли на устата и по-светлото червено в средата на устните създават усещането за по-голяма дълбочина и съответно по-голяма плътност.

Фатален поглед
Актрисата е използвала кафяв и черен молив, за да създаде котешкия си поглед. Очната ѝ линия винаги била доста дебело нарисувана, за да придава драматизъм. Мерилин винаги ползвала и изкуствени мигли за по-изкусителен поглед.

Закуска за звезди
Самата Мерилин споделя следното за хранителния си режим: “Някои хора смятат, че се храня доста странно, но аз не смятам така. Преди да си взема душ сутрин, затоплям чаша с мляко и вътре слагам две сурови яйца, разбивам ги с вилица и изпивам сместа, докато се обличам. След това взимам и мултивитамините си. Съмнявам се, че някой доктор би предложил по-питателна закуска за работещо момиче, което бърза.”

Блондинките го правят по-добре
През годините Мерилин е имала много фризьори и задачата на всички е била да я правят перфектно руса. Тя описва цвета на косата си като “бял като калъфка на възглавница”. Използвала е обезцветител и перхидрол на всеки три седмици, за да поддържа цвета си, а през останалото време е слагала и бебешка пудра в корените си, за да изглеждат още по-бели.

Перфектна кожа
Мерилин има доста снимки по бански на плажа, но всъщност тя е избягвала слънцето и не е обичала да се пече. Когато е трябвало да се излага на слънце за по-дълго време, тя е нанасяла върху кожата си вазелин или друг мазен и плътен крем и след това се е гримирала, за да запази сребристото сияние на кожата си.

Гореща красота
Преди лягане Мерилин е обичала да потапя лицето си в леген с гореща вода. Но не е била особено стриктна със съня. Тя е споделяла, че понякога спи по 5 часа на нощ, а понякога по 10.