Съвети от стилисти за визуално удължаване на шията

Много неща могат да направят тялото непропорционално: раменете са по-широки, краката са по-пълни, а шията – по-къса. Много е важно да избереш правилните дрехи. Тук говорим за това кои стилистични техники ще ти помогнат визуално да удължиш врата си.

На първо място, съветваме те да не използваш дрехи с елементи, които скриват областта на шията. Поло, пуловери с висока яка, различни модели с обем около врата, разбира се, го скъсяват. Както и ризи, закопчани до горе или шалове. Ако искаш визуално да удължиш врата си, не го крий под допълнителен слой дрехи.

2. Избери правилното деколте

Носи пуловери с деколте, но не и кръгло. Избери ризи с остри яки, дълбоки V-образни деколтета или леки акценти в областта на шията. Също така, за удължаване на шията и подчертаване на ключицата може да заложиш на рокля с изрязано деколте тип лодка.

3. Асиметрия в областта на раменете

На помощ идват не само дрехи с V-образни деколтета, но и блузи или рокли с асиметрия. Особено подходящи за случая са модели с асиметрия в областта на раменете. Спусни ризата или якето си на едното рамо, сложи колан и си готова да завладееш света!

4. Аксесоари

В никакъв случай не използвай бижута като чокъри или шалове – те са близо до шията, рамкират я твърде много и се пресичат в самата основа, като по този начин веднага привличат вниманието към нея и я правят визуално по-къса. Когато избираш бижу, се насочи към вертикалните модели. Дълги колиета, подчертаващи V-образното деколте, удължават областта на шията.

5. Последен щрих

Когато избираш обеци,използвай удължени опции. Обеци с капковидна форма или висящите модели са страхотни. Що се отнася до прическата, добър вариант е скъсената: каре до скулите, „боб“… Ако не си готова да се разделиш с дългата си коса, но искаш шията ти да изглежда дълга и грациозна, носи висока опашка.