Съвети как да се облечете за романтична среща

В женския ни свят изборът на това какво да облечем за среща с мъж е една от най-страшните главоблъсканици. Звучи малко шантаво, но всички знаем, че е самата истина.

Искаме да го впечатлим и да подчертаем най-доброто във фигурата си. Но пък не трябва да изглеждаме твърде нагласени, сякаш не сме получавали покана за среща от избора на нов Папа насам.

Притеснително е и ако ние сме избрали доста официална визия, а накрая мъжът се появи с дънки и тишърт.

Но пък и е доста спорно, дали ако сложим романтична рокля и кецове, той ще се досети, че спортните елементи във вечерната визия са топ тренд…

По темата е писано доста, но останахме приятно изненадани, когато открихме съветите на д-р Каролин Мейър. Като специалист по модна психология, тя дава няколко изключително простички, но съществени насоки. Прочетете ги и ви обещаваме, че следващия път, когато ви очаква среща с нов мъж, няма да се застоите пред огледалото повече от пет минути:

Правило 1: Облечете се така, че да сте себе си

За среща е редно да се постараем една идея повече, отколкото ако излизаме на кафе с приятелка. Мъжът ще го забележи и задължително ще го оцени. Но не изпадайте в крайности и най-вече, придържайте се към стила, който е типичен за вас и ви отива. Ако сте върла почитателка на спортния стил, изберете нещо небрежно-елегантно, например слим дънки, свободна риза от хубава материя и сандали на ток. Но рокля по тялото и стилето обувки? Вероятно ще е прекалено за вас и ще се чувствате неуверена през цялата вечер. Каролин Мейър съветва още: “Забравете за онези неща във визията си, които не харесвате, и се фокусирайте върху това, което искате да подчертаете. Най-решаващото нещо по време на среща е увереността.”

Правило 2: Съобразете се с мястото

“Целта не е да се слеете с фона, но и не искате цяла вечер да се оглеждате притеснено, забелязвайки, че не сте облечена подходящо. Проучете предварително мястото и изберете дрехи, които отговарят на типа заведение”, казва Мейър.

Правило 3: Купете си нещо ново

“Покупката на нова блузка или аксесоар специално за срещата ще подейства добре на настроението и самочувствието ви”, казва психологът. И допълва, че същата работа може да свърши и посещението в салона за сешоар или лека хидратираща процедура за лице, например. По отношение на грима, Мейър е категорична, че най-предпочитаната визия от мъжете е възможно най-естествената. Забравете за визията тип Ким Кардашиян или Кайли Дженър – малко коректор, лек руж, хайлайтър и спирала са достатъчни да подчертаят красивите ви черти.

Правило 4: За втората среща изберете нещо различно

Не обличайте същия тип дрехи на втората си среща – появете се променена и това ще разпали много повече интереса му. Промяната във визията ще му подскаже, че личността ви има различни страни, че не се страхувате да експериментирате и че умеете да се преобразявате, а това значи, че с вас човек не скучае! Затова предложете различно място и се облечете подходящо. Ако първия път сте изпили по едно кафе в непретенциозно заведение и сте била облечена с дънки, например, следващия път предложете да се видите в хубав бар и сложете рокля до над коляното.

Правило 5: Когато ви запознава с приятелите си, заложете на лежерен стил

Дойде ли моментът да бъдете представена на тайфата, забравете за обувките на 12 см ток, тесните поли и блузите от дантела. Стилът ви трябва да предразполага, затова целта е да изглеждате стилна, но и “достъпна” в добрия смисъл на думата. Класически сини дънки и една свободна риза биха свършили чудесна работа за целта.