Съвети как да имате по-голямо самочувствие за външния си вид

Истинската красота не зависи само от външния вид, но и от начина, по който се чувстваш отвътре. Така че самочувствието има пряка връзка с цялостния външен вид. Ето 3 прости навика, които ще ти помогнат да заобичаш себе си безрезервно и това несъмнено ще промени живота ти към по-добро!

 

Спри да виниш себе си за всичко

Тук, разбира се, става дума за „психотерапия“ с приятели. Обичаш ли да водиш изповедни разговори с приятелите си и да им споделяш какво би променила в себе си? Или слушаш как другите се отдават на спомени и непрестанно се оплакват от недостатъците си? Не е изненадващо, че след подобни разговори се чувстваш претоварена и вместо мотивация, усещаш само чувство за вина. Откажи се от самобичуването всеки път, когато става въпрос за външния вид – и ще видиш, че ще започнеш да се чувстваш по-силна и ще се отнасяш с повече любов към самата себе си.

 

Позволи на другите да бъдат такива, каквито искат

По-строгият поглед върху собствения външен вид, до някъде се корени от прекарването на по-голямата част от ежедневието в интернет пространството, където нещата често са много красиви и нереални.

Започни да „позволяваш“ на другите да изглеждат така, както искат и спри да ги персонализираш, за да отговарят на шаблона ти, и ще почувстваш, че количеството самокритика към теб самата вече е в пъти по-малко.

 

Не се сравнявай с никого

Например с инста-блогърите, които непрекъснато „радват“ самочувствието ти с перфектните си снимки, които споделят. По необясними причини често започваш да сравняваш своите „ужасни“ снимки, със сънливи физиономии, с техните чудесни ретуширани. Затова най-доброто, което можеш да направиш е да спреш да следваш и подражаваш Instagram звездите, което ще ти помогне да се върнеш отново в реалния живот и да намериш по-здравословна мотивация, както и да се погрижиш правилно за себе си. (Или поне спри да се сравняваш с тях всеки път, когато отвориш Instagram!)