Съвети за свеж вид дори, когато сте уморени

Животът вече е толкова динамичен и понякога имаш усещането, че времето не стига за нищо, най-вече за пълноценна почивка. Бъди спокойна, ние сме ти приготвили няколко решения, с чиято помощ ще изглеждаш добре дори и когато не си се наспала.

Съвет №1: сутрин мий лицето си със студена вода

Студената вода стимулира кръвообращението и освен това помага за ефективното премахване на токсините. Ако обикновено се събуждаш подута, особено в областта около очите, този прост трик ще направи твоя външен вид свеж.

 

Съвет №2: лице и тяло на различни височини

Спането на по-висока възглавница предотвратява натрупването на течности в областта на лицето. По този начин торбичките под очите намаляват, подуването също.

 

Съвет №3: масажирай лицето

Докато почистваш лицето си след дългия работен ден, включи 5-минутен масаж. Той ще те накара да освободиш напрежението и да забавиш процеса на стареене.

 

Съвет №4: грижи се повече за кожата на лицето

Набави си подходящи продукти за цялостна грижа и не забравяй за хидратанта. Хидратирането на кожата е от ключово значение, защото от него зависи как ще изглежда кожата ти сутрин: дали ще има уморен вид, или ще изглежда млада и свежа.

 

Съвет №5: нанасяй нощен регенериращ крем

Дай допълнителен принос на кожата, като ѝ помогнеш да се възстанови през нощта.

 

Съвет №6: вечеряй нещо леко и здравословнo

Така ще избегнеш дискомфорта в стомаха, а храносмилането ще бъде много по-бързо. Здравословното хранене влияе на тена на кожата, като го прави по-светъл и без следи на умора.