Съвети за първа среща

Когато срещнем готин пич и той ни е покани на първа среща се чувстваме развълнувани и леко изнервени. Трескаво обмисляме детайлите около нея като какво да облечем, за какво да си говорим, как ще се развие срещата и как може всичко да протече гладко и приятно за двамата.

Ще ви представя някой кратки и практични предложения, за които е добре да помислите преди да се срещнете с противоположния пол. Ако ги използвате, можете да си спестите доста нерви и негативни емоции.

1. Не говорете прекалено много
Сигурно искате да говорите за много неща, но не бързайте да го правите още преди да сте си поръчали. По добрия вариант е бавно и постепенно да навлезете в разговор, който ще е интересен и за двамата.

 

2. Облечете си удобни дрехи и обувки
Не носете дрехи и обувки, с които не можете да се храните, дишате, говорите и ходите. Очевидно е, че държите да изглеждате добре, но преди срещата е добре да съобразите някои неща. Първите срещи по принцип са изключително притеснителни и стресиращи и носенето на тесни и неудобни дрехи би могло да направи ситуацията още по-лоша. Високите токчета ще ви лишат от удоволствието да повървите няколко пресечки в случай, че нощта е приятна за разходка. Изберете облекло, което ви е удобно, в което изглеждате страхотно, не разкрива прекалено много и е подходящо за възрастта ви.

 

3. Бъдете точни за първата среща
Първото впечатление е много важно, затова бъдете точни. Появата ви навреме за първа среща прави добро впечатление.

 

4. Бъдете спокойни и естествени
Отпуснете се. Не си поставяйте за цел да бъдете остроумни, интелигентни и съблазнителни през цялото време. Не се опитвайте да се преструвате на такива, каквито бихте желали да сте. Отпуснете се и бъдете естествени. Човека срещу вас иска да види и разбере каква е реалната жена, която е поканил на среща.

 

5. Покажете добрите си обноски
Бъдете учтиви с хората. Докато сте на срещата се опитайте да демонстрирате социалните си умения и етикет.

 

6. Внимавайте с телефона на срещата
Най-добре изключете телефона си или му спрете звука или интернета. Приятелите и последователите ви от социалните мрежи не са поканени на среща.

 

7. Оставете го той да води разговора
В случай, че желае да заплати сметката, нека го направи. Ако предложи да си я поделите бъдете подготвена за своята част. Оставете на него възможността да предприеме инициативата за последващите срещата действия.

 

8. Не се притеснявайте и бъдете решителна
Задавайте отворени въпроси от типа: “Какво ти се прави ?“ или ”Какво е мнението ти за….?”

 

 

9. Слушайте с интерес
Живейте за настоящето – проявете интерес и бъдете активен слушател. Ако имате навика, когато сте под напрежение да говорите много просто се опитайте да пренасочите разговора към него.

 

10. Не си изпявайте всичко на първата среща, аи на следващите 😉
Създайте граници – бъдете внимателна и не споделяйте прекалено много лични неща още при първата си среща. Ако това е човека за вас ще последват и втора и трета и ще имате възможност да си кажете доста повече неща.

 

11. Внимавайте с алкохола
Не прекалявайте с алкохола. Чаша вино е добър избор, когато хората желаят да се опознаят.

 

12. Не правете секс на първата среща
Забравете за секса след първа среща – винаги прави лошо впечатление. Бъдете търпеливи и запомнете: Секса след първа среща е изключително лоша идея.

Е момичета, готови ли сте за довечера?