Съвети за отслабване без усилия

Предлагаме ти 10 идеи за загуба на тегло и повишаване на доброто настроение без никакви усилия:

№1: Когато гладът обземе всяка част от мозъка ти, най-ефикасният начин да го успокоиш е като изпиеш чаша вода.

№2: Не се лишавай, когато усетиш, че ти се хапва нещо сладко. В момента, в който откажеш да ядеш дадена храна, мозъкът ти получава знак и започва да се концентрира изцяло върху мисълта за тази храна. Резултатът: вместо да се поглезиш с няколко парченца шоколад, завършваш, изяждайки цялата опаковка.

№3: Чао, асансьор! През първите дни изкачването на стълби ще ти се стори като най-мъчителното нещо на света, но постепенно ще осъзнаш колко добре се отразява това действие на фигурата ти.

№4: Научи се да ядеш в по-малки чинии. Нямаме предвид количеството храна, а големината на чинията. Една и съща порция може да изглежда малка в голяма чиния и огромна в малка чиния. Визуалният сигнал, който ще получиш е, че храната е достатъча, за да се нахраниш.

№5: Малка чиния и голяма вилица. Според проучване на University of Utah, използването на по-голяма вилица те кара да се заситиш по-бързо, защото хапките, които ядеш са по-големи.

№6: Знаеш ли, че желанието да се поглезиш с поредния каприз, мнава за пет минути? Когато видиш някой познат да хапва нещо вкусно, ти мигновено искаш да изтичаш до магазина и да си вземеш същото, независимо дали си яла вече, или не си. Нашият съвет е да се разсееш с телефона и да не обръщаш внимание на действията на твоя познат.

№7: Когато усетиш глад, разтрий областта между носа и горната устна. Това е точка на успокояващ ефект.

№8: Движи се повече пеша. Старай се да се разхождаш поне по един час дневно. Освен че разходката се грижи за твоята фигура, тя действа благоприятно върху нервната система, като те кара да се чувстваш по-спокойна.

№9: Когато усетиш, че си сита, спри да ядеш!

№10: Научи се да си почиваш пълноценно и да даваш на тялото си необходимото количество сън. Ако усещаш умора през целия ден, тялото ти ще иска да си набави повече енергия чрез по-често хранене.