Съвети за момичета с къдрава коса

Буйните и къдрави коси са изключително красиви, но онова, за което мнозина не си дават сметка е, че поддръжката им изисква далеч повече усилия, време и специално внимание. Измиването им не е толкова просто и бързо. За разлика от правата, къдравата коса се заплита много по-лесно и понякога измиването ѝ може да се превърне в труда задача.

Ако и ти си от момичетата с такъв тип коса, следвай нашите съвети за измиване и ще забележиш, че за кратко време тя ще бъде по-подхранена и блестяща.

№1: Подготовка преди влизане под душа

Преди да влезеш под душа нанеси масло за коса или спрей за лесно разплитане, като внимателно разрешиш косата си първо с пръсти и след това с четка. По този начин ще получиш необходимата доза хидратация и ще улесниш разплитането.

 

№2: Използвай два различни шампоана

Използвай един шампоан, който да почисти добре скалпа ти от всички стилизиращи продукти, които използваш, и друг, който да хидратира косата ти в дълбочина.

 

№3: Прилагане и отмиване на шампоана

Нанасяй шампоан само в корените, но не и в краищата (за тях използвай балсам). Препоръчваме ти да го отмиваш с топла вода. По този начин ще отвориш кутикулата (външният слой на косата, който предпазва вътрешните части на косъма) и ще позволиш на маската да проникне по-добре.

 

№4: След измиване подсуши косата си добре и чак тогава нанеси други продукти

Тази стъпка е от съществено значение, защото ако косата е твърде мокра, капките ще попречат на правилното проникване на продуктите за след измиване и ще намали техния ефект.

 

№5: Остави продуктите да подействат

За какво ти служат продуктите, ако не им оставиш необходимото време, за да подействат? Ако бързаш твърде много, използвай само балсам, но не забравяй да нанасяш и маска поне веднъж в седмицата, като я оставяш за 10 минути.

 

№6: Използвай микрофибърна кърпа

Забрави за класическите кърпи и си купи микрофибърна. Тя предотвратява заплитането на косата.