Съвети за красота от Ева Мендес

Когато нямате много време, а Коледа вече чука на вратата, може да използвате някой от бързите съвети на красивата актриса Ева Мендес.

 

1. Сутрешен ритуал за красота

Ева Мендес използва един хитър трик. Сутрин добавя към крема за лице няколко капки серум с лифтинг ефект и няколко капки продукт със светлоотразителни частици. Това придава светлина на кожата.

 

2. При дехидратирана кожа след душ

Възможно е, ако водата е твърда или съдържа много хлор. За да избегнете това, просто поставете филтър или обливайте тялото и косата след къпане с минерална вода. Но студът, сухият въздух в помещенията през зимата, постоянното излизане от топло на студено и обратното, както и замърсеният въздух в големите градове, синята светлина на екраните… – всичко това се отразява на кожата и тя бързо се дехидратира. Затова е важно дори в студените месеци продуктите, които използвате, да имат и овлажняващо действие.

 

3. Стегнат бюст

Трябва само да обливате гърдите си в края на всяко къпане с контрастен душ – топъл и студен, и с кръгови движения в посока от вътре навън.

 

4. Красиви и изразителни вежди

Не всеки има перфектни вежди. А сега красивите вежди са на мода. Ще поправите формата им лесно с помощта на… гел за коса. Той ще им придаде достатъчно плътност и обем, за да изглеждат добре, а и ще постигнете желаната линия.

 

5. Очи с форма на бадем

Според специалистите перфектната форма на очите е бадемовата. Не всеки обаче е целунат от съдбата да притежава точно такива очи. Но пък тази форма лесно може да бъде постигната с помощта на очна линия или молив. Трябва просто да се изтегли линия от външния ъгъл на окото леко нагоре и готово.

 

6. За съвършени и перфектни мигли

Нанесете спиралата първо хоризонтално с леки движения на зиг-заг, а след това от корените към върховете. Това придава плътност и гъстота на миглите.

 

7. Трансформиращ се грим

През декември често се случва от работата да тичате направо на парти. Вечерният грим не е подходящ за ежедневието, а този от ежедневието на нощното осветление може да ви придаде леко уморен вид. Нещото, което ще ви помогне бързо да трансформирате грима си от обикновен в бляскав, е молив за очи с металик ефект. С негова помощ ще очертаете очите, а блясъкът му ще направи погледа ви магнетичен.

 

8. Сияйно лице само с едно червило

Имате нужда просто от едно розово червило, което да стои постоянно в дамската ви чанта. Може да го използвате по всяко време за освежаване както на устните, така и на скулите вместо руж.

 

9. Коса с блясък

За да възстановите бързо блясъка на косата, използвайте кокосово масло вместо балсам. Но не еднократно, а поне два пъти седмично в продължение на месец-два.

 

10. Експресна маска за коса за блестяща коса

Ако често използвате сешоар или преса за коса, косъмът се разваля и постепенно губи своята плътност, здравина и блясък. Лесно ще възстановите косата с помощта на маска от 2 жълтъка и зехтин. Оставете я да действа 20 минути и измийте косата.

 

11. За по-бели зъби

Всъщност може да постигнете това и с помощта на… червило. Студените цветове правят така, че зъбите да изглеждат по-бели, отколкото са в действителност, докато топлите им придават леко жълт нюанс. Най-бели изглеждат зъбите с червило в нюанс фуксия.

 

12. Нежни ръце с арганово или шипково масло

Кожата на ръцете и краката губи своята еластичност с напредването на възрастта. Може да противодействате на напредващото време, като редовно масажирате ръцете и краката си с арганово или шипково масло, които имат силни регенериращи свойства.