Съвети за запазване на цвета на боядисаната коса за по-дълго време

Абсолютни привърженици сме на смелите цветове на косата: заявяват характер, демонстрират смелост и създават настроение не само у човека, осмелил се да се боядиса в розово, но и за всички, които му се радват.

„Създаването“ и поддържането на такава коса обаче има своите специфики и е добре да се съобразяват с тях всички, които искат да се радват на ярката си коса по-дълго време.

 

Не можете сами вкъщи

Боядисването в домашни условия е възможно само с „нормални“ цветове, които не се различават с повече от два тона от естествената ви коса.

Ярките цветове са специалитет на фризьорите. Те първо изсветляват косата, а после я боядисват в розово, оранжево, лилаво или всичко едновременно.

Но дори жени с естествено светла коса не бива да „опитват това вкъщи“, защото резултатът няма да е добър.

 

Струва повече

Това е бележка за онези от вас, които обичат да планират предварително разходите за месеца. Оформянето и поддържането на прическа в ярък цвят изисква повече грижа, време и средства.

 

Някои цветове издържат по-дълго от други

Ако цветът ви е на червена основа (розово, оранжево), ще се задържи по-дълго. Сините нюанси падат по-бързо.

 

Мийте я със студена вода

Горещата вода отваря косъма и боята се отмива по-бързо. Мийте косата с по-хладка вода, за да не се лишите бързо от цвета си.

 

Мийте я рядко

Боядисаната коса сякаш се цапа по-бавно от небоядисаната. Възползвайте се от това предимство и мийте косата не повече от два пъти седмично.

 

Използвайте шампоан без сулфати

Сулфатите почистват успешно скалпа, но тъй като са прекалено силно вещество, не се препоръчва да се използват продукти с тях за лична хигиена заради опасност от прекомерно изсушаване.

 

Боядисвайте се през зимата

В студеното време цветовете издържат повече. През лятото, заради силното слънце, морската вода и водата в басейните е по-добре да оставите косата си в естествените й цветове.