Съвети за грима от професионални гримьори

Никога няма да хванете професионален гримьор да използва един и същи коректор за цялото лице или пък да нанася от водоустойчивата спирала всеки ден… и има защо.

Неведнъж сме търсили отговорите на много beauty дилеми от професионалните гримьори – от това колко броя четки трябва да притежава всяко момиче до грешките в макиажа, които ни състаряват.

Но какво казват гурутата за абсолютните табута по отношение на грима, за които те самите не правят никакви компромиси? Това са седемте неща, които виртуозите с четката ще ви посъветват да не правите:

Никога не съхранявайте гримовете си в банята

Вероятно за всички ни има логика, тъй като често светлината пред огледалото в банята е много по-добра от тази в спалнята например, което значи, че избираме да се гримираме именно там. Но всъщност банята е едно от най-лошите места, където бихте могли да държите гримовете си. Постоянната влажност на помещението кара формулите им да се развалят по-бързо и създава подходяща среда за бактериите. Вместо в шкаф в банята, дръжте гримовете си на сухо и проветриво място.

Никога не пробвайте фон дьо тена върху ръката си

Отивате в магазина, заставате пред щанда на любимата си марка, избирате фон дьо тен и намазвате малко от тестера върху ръката си. Нищо смущаващо, нали? Грешите! Оказва се, че кожата на ръцете е с тон или два по-тъмна от тази на лицето. За да изберете правилния цвят, трябва да изпробвате продукта върху линията на челюстта, за да сте сигурни, че той ще пасне на лицето и шията ви.

Никога не използват само един коректор

Обикновено използват минимум два: един за зоната под очите и един за останалата част от лицето. За да скриете тъмните кръгове под очите ще ви трябва коректор с един тон по-светъл от този на кожата ви, докато за прикриване на малките несъвършенства, белези и пъпки ви е нужен коректор в точния цвят на кожата.

Никога не прекаляват с пудрата

Когато използвате пудрата по правилния начин, тя ще запечати грима и ще допринесе за това да издържи по-дълго. Когато прекалите с нея обаче, рискувате тя да се натрупа във фините линии на лицето ви, подчертавайки бръчките и карайки ви да изглеждате състарени. Придържайте се към прозрачните пудри и тези с фини озаряващи лицето частици, и ги нанасяйте само в зоните, в които има нужда – челото, брадичката и носа.

Нито пък с блясъка

Малко хайлайтър върху скулите и под веждите е чудесна идея, но прекаляването с този продукт не е никак за препоръчване. Неговата идея е да озари зоните, в които пада естествената светлина, затова няма място върху цялото ви лице.

Или пък очната линия

Прекаленото подчертаване на клепачите с черно всъщност кара очите да изглежда по-малки. Ако пък искате по-наситен грим, придържайте се към тънката линия, а след това добавете сенки, като не забравяте да блендвате добре.

Не използват водоустойчивата спирала всеки ден

Знаете какво казват за прекаляването с хубавите неща. В своята същност водоустойчивата спирала е изсушаваща и се сваля трудно. Ако я ползвате непрекъснато, след време миглите ви ще се изтощят и ще започнат да падат. Придържайте се към обикновените формули и запазете водоустойчивата за специални събития.