Стъпки за правене на омбре устни

Когато се чудите кое от вашите две любими червила да нанесете днес, ще ви издадем една тайна – 2 винаги е по-добре от 1! Вземете най-доброто от двата цвята, вместо да взимате това трудно решение. Толкова е просто, нали?

За разлика от създаването на добър омбре ефект при прическите, преливащите се устни са изненадващо лесни за пресъздаване. Просто трябва да следвате тези стъпки.

1.Започнете на „бяло платно”. Уверете се, че устните ви са хидратирани и „обезцветени”. Можете да нанесете съвсем тънък слой фон дьо тен или малко пудра, за да си гарантирате крайния резултат.

2. Очертайте устните си с молив от по-тъмната гама. Искате малко по-пухкави устни? Едно леко излизане от контура никога не е наранило никого. В случай, че не разполагате с молив в конкретния нюанс, просто използвайте малко четчица и нанесете от червилото.

3. Нанесете по-светлия тон в центъра на устните, като избягвате краищата. С помощта на четка или пръст смесете двата нюанса. Не забравяйте, че най-добрите омбре устни са „блендираните” до съвършенство.

4. Ако сте загубили по-голямата част от светлото червило в процеса на смесване, добавете още един слой в центъра на устните с потупвания.

5. Почистете около устните си с помощта на плоска четка и малко коректор. А пък ако се чувствате дръзки или просто не сте фен на матовия финиш, завършете вашето омбре червило с гланц!