Спортовете, от които най-лесно и бързо се отслабва

Ако тренирате, за да отслабнете и да вкарате фигурата си в мечтаните мерки, вероятно се интересувате кой вид тренировка дава най-добри резултати в изгарянето на калории. Тичането е сред най-лесните и атлетични начини да ускорите метаболизма си и да изгаряте повече калории, докато постигнете желаното тегло. Джогингът обаче далеч не е за всеки, особено ако имате някакво ставно или гръбначно страдание.

Добрата новина е, че можете да замените тичането с други не по-малко ефективни в изгарянето на калории тренировки.

 

Скачане на въже

Има причина боксьорите да предпочитат тази тренировка. Скачането на въже тренира краката и увеличава сърдечната честота. Ако скачате без прекъсване в продължение на 1 час, ще изгорите повече от хиляда калории, което е просто невероятно. Разбира се, никой не скача на въже толкова дълго, а и не е нужно. Само няколко минути енергично скачане увеличават пулса и ускоряват метаболизма.

 

Таекуондо

Таекуондото води класацията на най-енергичните и изгарящи калории бойни изкуства. По време на тренировка по таекуондо се изгарят средно по около 900 калории на час. Освен че ви прави по-атлетични, таекуондото помага да развиете и психическата си устойчивост, бързина, сила, концентрация, които са ви полезни във всяка сфера от живота.

 

Плуване

Енергичното плуване е великолепна тренировка, която щади скелета и ставите, като същевременно развива мускулатурата и изгаря мазнини. Мъж, тежащ около 100 кг може да изгори средно близо 900 калории за 1 час плуване. Плуването е идеалната комбинация от кардио и силова тренировка.

 

Тичане по стълби

Бягането нагоре по стълби ускорява пулса и задвижва метаболизма. Не е нужно да тичате много бързо, за да изгорите повече мазнини. Самите усилия от преместването на тялото нагоре добавя допълнителна тежест в този вид тренировка, което ви помага да отслабнете по-бързо и да стегнете мускулите на цялото тяло.

 

Тенис

Вероятно сте забелязали, че състезателите по тенис са едни от най-добре сложените и атлетични сред спортистите. Това е така, защото тенисът е изключително добра комбинация от силова и кардио тренировка, която развива мускулатурата, изгаря мазнините и подобрява кръвообращението.

 

Каране на ролери/ кънки

Карането на ролери или ролкови кънки съчетава кардиото със силовата тренировка отново по много добър начин. То не въздейства толкова много върху ставите, както тичането. По-натоварени могат да се окажат коленете. Средно при каране на ролери в рамките на 1 час се изгарят приблизително 650 калории.

 

Гребане

Гребането е вид спорт, при който се изгарят доста калории и се стягат мускулите на гърба, корема, бедрата и гърдите. Може да се имитира и със специален фитнес уред за тази цел. Натоварването върху ставите е намалено. При прекомерно интензивна тренировка с невнимание към изпълнението обаче може да се предизвикат травми на кръста и гърба. Затова попитайте специалист как точно да изпълнявате този вид тренировка.