Спиралата – какво не знаете за нея

1. НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА Я ИЗТРИВАТЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ
Защо е написано с главни букви? Ами защото това е най-големият грях, който можете да извършите срещу очите и миглите си. Спиралата втвърдява миглите и увеличава риска от пречупване. Освен това спането с какъвто и да било грим в предпоставка за ранна поява на бръчици около очите.

2. Трябва да се грижите за миглите
Ако редовно носите спирала, трябва да знаете, че тя изсушава миглите. Затова трябва да се грижите за тях, като редовно ги подхранвате. На пазара вече има няколко подходящи продукта. Ако предпочитате природната козметика, малко зехтин вечер също ще поддържа миглите хидратирани.

 

3. Не носете водоустойчива спирала всеки ден
Водоустойчивата спирала е дълготраен продукт. Идеална за влажно време или натоварен ден. Затова обаче премахването му е кошмар за миглите. Продължителното търкане, което е неизбежно при свалянето на водоустойчива спирала, отслабва миглите и може да доведе до падането им.

спирала мигли

4. Следете срока на годност
Има продукти, при които срокът на годност е “пожелателен”. След изтичането му продуктът губи ефективността си. При спиралата обаче не е така. Следете срока на годност на спиралата. Също така помнете, че 3-4 месеца след отварянето ѝ трябва да я изхвърлите. В противен случай рискувате бактерии да попаднат в окото ви и да получите възпаление.

Вижте всичко, което трябва да знаете за козметиката и срока на годност

5. Запазете четката
Четката на вашата спирала има много приложения. Затова я запазете и я превърнете в гребенче за вежди.

спирала грешки

6. Никога не споделяйте спиралата
Спиралата е сред козметичните продукти, които не бива да споделяте с никого. Рискувате пренасянето на бактерии и в най-добрия случай можете да си навлечете конюнктивит.

7. Ако се разтича, нанесете два слоя
Ако спиралата ви се размазва лесно, можете да опитате да увеличите трайността ѝ като нанесете два слоя. Сложете веднъж и оставете 2-3 минути да изсъхне добре. Повторете.

Назад55 грим идеи за всеки вкусНапред

8. Не движете четката напред-назад в тубичката
Сигурно се сещате за движението, което почти всички жени правят, преди да си сложат спирала. Да, говорим за движенето на четката напред-назад в тубичката. Заблуда е, че така ще съберете повече от продукта. Излишъкът така или иначе ще се отдели при изваждането. Движението напред-назад с четката само води до по-бързо изсъхване на продукта.