Спестете време и усилия в разкрасяването с тези 11 трика

Няма нужда да харчите много пари или да прекарвате дълги часове пред огледалото, за да изглеждате страхотно. Чудесната визия зависи най-вече от уменията и находчивостта ви, а някои малки хитринки могат да ви спестят много време и пари.

 

1. Превърнете молива за очи в течна очна линия

Ако искате да направите напълно права и тънка линия с обикновен молив за очи, можете да разтопите върха на молива със запалка. По този начин ще получите ефект, близък до течната очна линия. Все пак използвайте този трик само когато нямате под ръка течна очна линия и внимавайте да не се изгорите.

 

2. Бюджетен бронзант за тяло

Няма нужда да си купувате скъпи масла, за да заблестите, ако имате стари златни сенки, които вече не ползвате. Просто им вдъхнете нов живот, като ги смесите с бебешко олио.

 

3. Пудра за обемни мисли

Лесно можете да придаде повече обем на миглите. За целта ви е нужна бебешка или козметична пудра. След като нанесете първия слой спирала, с помощта на четчица или клечка за ушите нанесете и тънък слой пудра. След това завършете с повторен слой спирала.

 

4. Нанесете молива за очи, докато извивате миглите си

Следващият трик е от британския гримьор Уейн Гос и може да ви спести доста време сутрин. Нанесете тънка линия върху горната част на извивачката за мигли – по този начин, когато извивате миглите си, моливът ще се отпечата върху клепача ви.

 

5. Как да направите очите по-големи

Правилно нанесеният опушен грим може да увеличи оптически очите ви. Просто следвайте стъпките и не забравяйте да нанесете светли сенки точно под веждите, за да подсилите ефекта.

 

6. За плътни вежди

Ако запълвате веждите си с гел, притиснете косъмчетата към кожата, преди гелът да е изсъхнал. По този начин косъмчетата ще се отпечатат и ще създадат илюзията за естествено по-големи вежди.

 

7. Капки за очи срещу пъпки

Най-обикновените капки за очи могат да ви помогнат при пъпка, излязла в последния момент. Причината е, че капките за очи свиват капилярите и намаляват зачервяването.

 

8. Хайлайтър за по-свеж вид

Ако сутрин изглеждате много изморени, може да изпробвате този трик. Вместо да използвате хайлайтър само под веждите, нанесете и малко количество до вътрешния ъгъл на окото и точно в центъра на клепача. По този начин погледът ви ще изглежда по-буден и свеж.

 

9. Прозрачна пудра под фон дьо тена

Благодарение на прозрачната пудра гримът ви ще издържи по-дълго, а фон дьо тенът ще прикрие повече несъвършенства, без да изглежда като маска. Този трик често се използва при булчинския грим, който трябва да е нежен, но и много устойчив.

 

10. Перфектната очна линия с помощта на мокра кърпичка

Ако не успявате да начертаете красива очна линия, то трябва да изпробвате този трик. Гримирайте първо очите си, преди да нанесете фон дьо тена, и просто дооформете очната линия с помощта на специална мокра кърпичка за лице.

 

11. Как да почистите гъбичките за грим

Можете да почистите почти всяка гъбичка за грим по този бърз и лесен начин. Просто поставете гъбичката в купичка със сапунена вода и я затоплете на микровълновата до 1 минута. Сапунът и топлината ще убият бактериите.