Слагане на гланц върху червилото-защо не трябва да го правим?

Това бе времето когато матовият ефект не бе чак толкова на почит както днес, а блясъкът имаше думата на грим сцената. Често казано, тази гледка не изглеждаше никак красива и ние сме изключително доволни че тази тенденцията остана в миналото.

Защо не?

Макар че гланцът има способността да удължава дълготрайността на червилото, ние винаги ще изберем да не го използвам с тази цел. Двата продукта, нанесени в тази последователност могат да оставят впечатлението за евтини продукти, което сигурни сме нито една от нас не би искала. Другата причина, поради която нашият отговор на въпроса „трябва ли да носим гланц върху червилото?“ е НЕ, е неприятната гледка която се получава ако се случи леко да размажем гланца.

Какво можем да направим?

Може би в този период от време България не можеше да се похвали с голямо разнообразие на качествени козметични продукти, но в днешни дни всичко е променено. Пазарът е залят с продукти които могат да задоволят нуждите дори и на най-взискателните любителки на грима. В магазините ще намерите червила, осигуряващи неустоим блясък, който ще събира погледите на околните. От друга страна, съществуват и гланцове които даряват устните с наситен цвят и плътно покритие. Според нас, това са достатъчни причини поради които да оставим тенденцията с гланца върху червилото далече зад нас.