Риана получи модна награда за своя принос за промяната на спортните облекла

Риана е една от най-разпознаваемите изпълнителки на нашето време. Барбадоската красавица е постигнала огромни успехи на музикалната сцена, печелейки 179 награди, включително 9 „Грами“. Изпълнителката е вписана шест пъти в книгата с Рекордите на Гинес.

Тази година обаче Риана реши да се отдаде на новата си страст – модата. Тя се присъедини към отбора на Louis Vuitton и се превърна в първата чернокожа жена, която успява да направи линия с модния бранд. Изпълнителката има и още една модна линия, но този път тя работи със спорния гигант Puma. През 2014 Риана пуска на пазара своята колекция Fenty Puma, a тази година се появи и Savage x Fenty.

Тя дебютира по време на Седмицата на модата в Ню Йорк и пожъна невероятен успех. Разбира се, тогава Риана получи огромна подкрепа от модели като Кара Делевин и Джиджи Хадид. Колекцията беше посрещната с положителни реакции както от феновете на певицата, така и от модните критици.

Сега Риана получи още едно признание за дизайнерските си умения. Вчера тя получи наградата Urban Luxe за своя принос за промяната на спортните облекла. Призът ѝ беше връчен от друга икона – Джанет Джаксън, по време на вчерашните Британски модни награди. Церемонията се проведе в Лондон.

„Ти си обичана заради своя стил, уважавана си като изпълнителка, бизнес дама и затова, че си първата чернокожа жена, която има линия с LVMH“, каза Джаксън от сцената.

Риана заложи на свой дизайн и се появи на червения килим със светлозелена минирокля, прозрачно яке, ръкавици и сатенени сандали. Това е първа модна награда за изпълнителката, като преди това тя беше номинирана за колаборацията си с Puma през 2017 година.