Продукти, които помагат за релакса на очите

В края на работния ден или пък след събуждане се случва да усещаме напрежение в очите. Подпухналост, тъмни кръгове, уморен поглед… Имаме нужда от грижа, която след като почистим старателно грима си (или преди нанасянето му) да ни помогне да намалим напрежението. Хубаво е, че освен любимата ни розова вода, можем да се доверим на още няколко продукта, които да релаксират очите ни. Вижте кои са.

Алое вера

Алое е чудесна грижа за кожата. То спомага за успокояването, възстановяването и хидратирането ѝ. Нанесете гел от алое вера в околоочната зона, както и на горните клепачи. За целта легнете удобно и се насладете на 10-15-минутен релакс. С гела може да си правите нежни масажи. Алое вера помага за намаляване на подпухналостта, усещането за напрежение, подобрява кръвообращението в тази част на лицето.

Краставица

Чудесна грижа за уморени очи. Трябват ви няколко колелца от зеленчука, които да приложите върху цялата околоочна зона. Оставете ги да действат 10 минути. Веднага ще почувствате облекчение, а кожата ви ще бъде и подхранена.

Картофи

Ако нямате краставици, може да ги замените с няколко колелца суров картоф. Те спомагат за намаляване на подпухването, но също така и намаляват видимостта на пигментните петна (ако имате такива в зоната на околоочния контур). Приложете ги за около 15 минути, след което изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Чаени торбички

Направете си любимия зелен или билков чай, но торбичките от него поставете в хладилник за няколко минути. След като се охладят добре ги поставете върху цялата околоочна зона. След 10-15 минути ще се почувствате много по-добре.