Проблеми с кожата, които възникват след отслабване

Отслабването има своите предимства, но и недостатъци. Например, често могат да се появят бръчки, акне и други несъвършенства на кожата. Защо се случва това и как да го промениш?! Ето какво казват експертите.

След загубата на излишните килограми имаш повече енергия и съответно очакваш, заставайки пред огледалото да видиш същото младо и красиво лице, както преди. Но не! Уви! Кожата изглежда състарена, което показва, че тялото се съпротивлява на настъпилите промени.

Състаряването на кожата след диета има много просто обяснение. Много често то се дължи на факта, че подкожните мазнини помагат на кожата да изглежда по-млада, което е забележимо с просто око. И ако се отървеш от мазнините рязко, тогава частично и лицето ти се променя. Ето какво се случва с него:

1. Кожата на лицето може леко да провисне

Провисването на брадичката е много често срещан проблем в тези случаи, защото oсвен, че се намалява количеството на мазнините, колагенът и еластинът също търпят промяна. Разликата е, обаче, че те могат да бъдат възстановени с помощта на крем, съдържащ ретинол и пептиди.

2. Поява се фини бръчки

Най-често в зоната около и под очите. Те, разбира се, така или иначе ще се появят, но доста по-късно във времето. Хилауроновата киселина в състава на овлажняващите кремове помага да се отървеш от тях.

3. Поява на тъмни кръгове под очите

Мастните клетки под очите спомагат за прикриването на кръвоносните съдове. И ако „маскировката“ изчезне, кръговете стават видими. Специалистите препоръчват крем с ретинол и хилауронова киселина, както и посещение при козметолог, в случай, че се наложи да се приложат филъри, ако проблемът няма друго алтернативно решение.

4. Поява на акне

Дори и кожата да не е била предразположена към възпаление, то може да се появи внезапно. С акнето можеш да се бориш с помощта на специализирана козметика, а голяма полза оказват и протеиновите шейкове. От друга страна, салициловата киселина и овлажняващите спрейове, които не отварят порите също много помагат.