Причини за появата на акне

№1: Използваш козметика, която запушва порите

В старанието си да прикриеш несъвършенствата на лицето, понякога не си даваш сметка, че по-скоро вредиш на кожата, отколкото да ѝ помагаш. Ако искаш да избегнеш появата на акне, почиствай лицето добре, като използваш скраб със стягащо действие, предназначен за типа на кожата ти. Потърси продукти, богати на витамин А и цинк. Те регулират излишната мазнина, борят се с несъвършенствата и успокояват дразненето и възпалението на кожата.

 

№2: Не се консултираш с дерматолог

При възникване на несъвършенства по лицето, задължително трябва да посетиш дерматолог. Той ще открие причината за тяхната поява и ще ти предложи правилните продукти за лечение.

 

№3: Продуктите ти за коса влияят зле на кожата ти

Понякога, докато се къпеш, голямо количество от шампоана попада върху лицето ти. Консистенцията му може да запуши порите ти. Избери си био шампоан, богат на витамини и антиоксиданти. Той не съдържа парабени, силикони и сулфати, които са сред основните причинители на акне.

 

№4: Пушиш твърде много

Тютюнът драстично намалява микроциркулацията на кожата, което от своя страна оказва ефект върху правилното функциониране на дермата и увеличава риска от инфекции.

№5: Постоянно пипаш лицето си

Ръцете ти транспортират бактерии и са основен отговорник за замърсяването на кожата. Ако не можеш да контролираш този навик, старай се да поддържаш правилна хигиена, като носиш в чантата си постоянно гел за почистване на ръце и мокри кърпички.