Приготвяне на гланц за устни у дома

Не е нужно да си звезда, за да си направиш собствена козметика. Ето и нашите предложения за гланц за устни по твой вкус (и цвят).

Предлагаме ти няколко идеи за домашен гланц на основата на пчелен восък:

 

Гланц №1

Необходими продукти:

3 с.л. пчелен восък

¼ чаша кокосово масло

2 с.л. масло от шеа

1 ½ с.л. цвекло на прах

10 капки есенция от лавандула

Начин на приготвяне:

Гланцът се приготвя на водна баня, затова си вземи по-голяма купа, която да ти бъде удобна за процеса. Първо трябва да разтопиш пчелния восък, към него прибави кокосовото масло и продължавай да бъркаш. Към тях прибавяш и маслото от шеа. Когато всичко се разтопи и се получи еднородна смес, свали от огъня и прибави 1½ с.л. цвекло на прах и 10 капки есенция от лавандула.

Продължаваш да бъркаш, докато се получи хомогенна смес, след което изсипваш течност в предварително подготвената кутийка, контейнерче и т.н. и оставяш за около 2-3 часа да изстине. Честито! Вече разполагаш със своя собствен вкус гланц за устни!

Гланц №2

Необходими продукти:

3 с.л. пчелен восък

¼ чаша масло от авокадо

2 с.л. масло от шеа

1 ½ с.л. какао

10 капки есенция от мента

 

Начин на приготвяне:

Отново първо се разтапя пчелният восък на водна баня, като към него се прибавя маслото от авокадо и маслото от шеа. След като се разтопят и се получи еднородна смес, се сваля от огъня и се прибавят 1½ с.л. какао на прах и 10 капки есенция от мента.

Както с гланц Гланц №1, продължаваш да разбъркваш, докато се получи хомогенна смес, след което изсипваш течност в предварително подготвения съд за бъдещия гланц и оставяш за около 2-3 часа да изстине. Ето още едно предложение!

Гланц №3

Необходими продукти:

3 с.л. пчелен восък

¼ чаша масло от авокадо

2 с.л. масло от шеа

10 капки есенция от канела

Начин на приготвяне:

Следваш позната схема като разтапяш всичко на водна баня – восъкът, след него маслото от авокадо и маслото от шеа. След като се разтопят и се получи еднородна смес, тя се сваля от огъня и към нея се прибавят 10 капки есенция от канела.

Можеш да проявиш творчество и да експериментираш с разични цветове, вкусове и аромати и да си създадеш много и различни гланцове за устни. Бързо, лесно, приятно, полезно и най-вече забавно!