Предмети в дома, които ви носят нещастие

Домът е мястото, на което се чувстваме сигурни и спокойни. Или поне така трябва да бъде, ако всичко в него е както трябва.

Понякога, без да се усетим, заради начина ни на живот, традициите или просто липсата на време, се оказва, че домът ни е място, което ни напряга.

Причината за това може да се крие не само в свекървата и половинката, а и в начина, по който е организиран дома ви.

Както ще се уверите и от галерията ни, в един дом основните дразнители са визуални. Те затормозяват не само очите, но и мозъка, защото присъствието им отключват стари спомени и чувства.

 

Сувенирчета и подаръчета

Може да са мил спомен от някого, но ако не отговарят на стила ви или чисто и просто не ви харесват. Приберете ги в красива кутия и ги забравете в дъното на гардероба. Очите ви ще спрат да се „блъскат“ в нещо, което не ви допада.

 

Разхвърляните детски играчки

Всеки родител знае, че в къща с деца няма ред. Това обаче ужасно натоварва психиката на и без това изморените родители. Липсата на ред сякаш крещи „Не се справяш, не се справяш“.

Бъдете безкомпромисни с купищата играчки и не позволявайте да ви затрупат.

 

Книги, които не ви харесват

Книгите са съкровище, но посланията им не всеки път ни харесват. Не сте длъжни да пазите книги, които ви навяват неприятни мисли. Подарете ги, приберете ги, скрийте ги от очите си и спрете да си припомняте за тях на всяко преминаване покрай библиотеката.

 

Непрекъснато включения телевизор

Някои хора ползват телевизора за компания. Постоянния му шум обаче ужасно изморява. Позволете си лукса да поседите в тишина и да вършите ежедневните си домашни задължения без непрестанното „дуднене“ от малкия екран.

 

Стари колекции

Плочи, дискове, играчки от шоколадови яйца – всеки от нас е събирал някога нещо. Но когато модата отмине, сякаш сърце не ни дава да махнем колекцията от пиедестала, на който сме я наредили. Отворете път на нещо ново като приберете колекцията си в малка хубава кутия и я изпратите на тавана. Ако случайно ви залипсва, ще се качите да си я разгледате.

 

Неоправеното ви легло

Отнема 1 секунда, но създава моментално чувство на щастие. Не се лишавайте от това.

 

Счупени вещи

Ако не го поправите в деня, в който се счупи, отървете се от него. Приемете, че счупеното носи нещастие и ще ви е по-лесно да ги хвърлите. Иначе пред очите ви все ще има нещо, което просто не служи за нищо.