Правете тези 6 неща, за да имате дълга коса

Aко сте сред дамите, които всеки път с натежало сърце се разделят дори и с краищата на косата си при фризьора, ние сме насреща да ви дадем няколко полезни трикчета, директно от „извора“ на фризьорите на звездите. И за да не въздишате, докато разлиствате страниците на модните списания, гледайки колко дълги и красиви коси имат звездите, ние сме тук, за да ви разкажем как най-лесно може да се сдобиете с коса, ако не като на Рапунцел, то поне като на Ариана Гранде.

1. Подстригвайте се редовно

Не чакайте косата ви да израсте с 3 сантиметра, за да посетите фризьора (да, знаем, че ви се е случвало). По-добре го правете веднъж на 3 седмици, но помолете фризьора да ви взима по-малко от сантиметър – така няма да се стига до досадните цъфтежи.

2. Пропускайте шампоана понякога

Знаем, че звучи малко странно, но за съжаление шампоанът, заедно с натрупалите се замърсявания, премахва и важни за самата коса естествени масла, които поддържат косъма здрав и еластичен. Затова редувайте измиването с шампоан с измиване само с балсам или само с хладка вода.

3. Не подценявайте балсама

И ако е препоръчително да пропускате шампоана, това не важи за балсама. Ако третирате често косата си с преса и сешоар, краищата й неизбежно изтъняват. Тук на помощ идва балсамът (или маската). Съставките им възстановяват липидите и протеините в косъма, което е жизненоважно за здравата коса.

4. Маска в домашни условия

Поне веднъж седмично правете маска, с която да стоите възможно най-дълго време – може дори да спите с нея, ако имате такава възможност. За направата й използвайте масла като бадемово и арганово, жълтък, кисело мляко и кокосово масло.

5. Изключете памучните материи

Не е препоръчително калъфката на възглавницата ви да е памучна, тъй като търкането в памук на косата през нощта причинява допълнително накъсване. Изберете материи като сатен или коприна. Забравете за памучните кърпи/тюрбани, когато увивате мократа си коса, тъй като това кара фините косъмчета в периферията на лицето да се късат много бързо.

6. Хапвайте полезни храни

Добре е да включите тези продукти в менюто си, за да се сдобиете със здрава и блестяща коса – яйца, морски дарове, авокадо, ядки и зеленчуци. Също така пийте много вода!