По-красива ли си, отколкото мислиш? Отговорът е “Да”

“Красотата на жената не е в лицето. Истинската женска красота рефлектира от душата й. Красотата е грижата, която тя дава, страстта, която показва. Красотата на жената нараства с течение на годините.” – Одри Хепбърн

Одри е уловила есенцията на това, да бъдеш жена. Тя живее, сякаш е произведение на изкуството, красотата ѝ не се дължи просто на биологична случайност, тя грее от цялото ѝ същество. Тя е малка вселена, от която определено има какво да научим.

Нека си признаем: пубертетът до такава степен деформира нашата самооценка, че продължаваме да робуваме на несигурностите си много след края на гимназиалните години. Затова е важно да работим върху себе си и да откриваме нови качества, за които дори не сме подозирали, че притежаваме.

Истината е, скъпи дами, че вие сте по-красиви, отколкото си мислите.

НЕ получаваш комплименти често

Много жени смятат, че си привлекателна и отлично го знаеш, защото имаш огледало вкъщи. Мъжете, от своя страна, се смущават да те обсипват с позитивни коментари, за да не ги помислиш за агресивни свалячи. Общо взето колкото по-привлекателна и уверена си, толкова по-рядко ще го чуваш от другите, защото създаваш впечатлението, че нямаш нужда от верификация за нещо (уж) очевидно.

Дори да получиш комплимент, той звучи пренебрежително

Даваме няколко примера: “Днес си се облякла много стилно, но все пак това не е нещо ново” или “Справи се добре, но друго не сме очаквали”.

Хората са шокирани, когато споделяш за колебанията си

Понякога хората имат толкова вълшебно и позитивно излъчване, че околните дори не допускат, че той може да има лоши дни, в които не се чувства добре в кожата си.

Оставаш вярна на себе си и не робуваш на общоприетите стандарти за красота

Да се стараеш да живееш пълноценно, да се грижиш за личното си щастие, да откриваш красотата в малките неща – всичко това те прави желана и неустоима. Дори да не забелязваш, има хора, които просто не могат да спрат да те съзерцават отстрани и да се възхищават на твоята външна и вътрешна красота.