Ползите от леда в разкрасяването

Ледът има много повече приложения от това да изстудява храни и напитки. Той може да бъде ваш верен помощник в разкрасителните ви процедури и действа като балсам на кожата.

Ето и за какво да го ползвате:

 

Намалява торбичките под очите

Събуждате се подпухнали и под очите ви има големи торбички. Извадете от фризера 2 кубчета и леко потъркайте областта под очите за няколко минути. Кожата веднага ще се прибере.

 

Свива пъпки

Имате неприятна пъпка, която все още не желае да избие и седи като подутина на кожата? Ако сложите малко лед върху нея, възпалението ще намалее и тя ще намали обема си.

 

Добавя блясък на кожата

Разтриването на кожата на лицето с кубче лед ще подобри циркулацията и кожата ви ще стане по-блестяща. Не поставяйте леда директно върху лицето, а в памучна кърпа и потъркайте кожата за няколко минути. Лицето ви веднага ще светне.

 

Намалява болката

Ако имате нисък праг на болка и дори скубането на косми ви причинява такава, можете веднага да я намалите като поставите кубче лед върху третираното място. Ледът ще помогне и за намаляване на зачервяването.

 

Лекува изгаряне

Най-добрият начин да се справите с изгарянето е като поставите кубче лед върху засегнатото място. То ще успокои кожата и ще намали зачервяването и болката мигновено.