Полезни съвети за по-издръжлив гел маникюр

Красотата на гел лака се крие в това, че можете да се насладите на безупречен маникюр, без драскотини и обелвания на места в продължение на няколко седмици. Това обаче е възможно, ако полагате правилни грижи:

Професионалните гел лакове са създадени, за да издържат в пъти по-дълго от конвенционалния лак за нокти. Ето защо ако маникюрът ви започва да се бели в рамките на седмица, трябва да направите някои промени в ежедневните грижи за ръцете си.

1. Хидратирайте ежедневно
За да може вашият гел маникюр да издържи 14 и повече дни, е от особена важност да поддържате ноктите и кожичките си подхранени.

Използвайте олио за кожички поне веднъж на ден – за предпочитане преди лягане, а след него нанесете и крем за ръце, който да овлажни кожата на ръцете.

Този ежедневен ритуал в комбинация с пиенето на много вода, ще поддържа ноктите и кожичките хидратирани.

Хидратирането на нокти е особено важно за онези от вас, които страдат от крехки и чупливи нокти, тъй като докато ноктите ви се цепят, лакът неизменно се наранява и губи целостта си. Прилагането на масло за кожички ежедневно минимизира този процес.

2. Защитете ръцете и ноктите си
Може да си мислите, че миенето на чиниите е безобидна домакинска работа, но ако го правите без ръкавици, вероятно ще нанесете повече щети, отколкото си предполагате.

Не забравяйте винаги да използвате ръкавици при миене или почистване, тъй като прекомерното излагане на химикали може да доведе до разпадане на лака. А когато формулата е компрометирана, то отчупването на части от лака е неизбежно.

3. Избягвайте рязането или пиленето на ноктите

Дори и ноктите ви са склонни да растат бързо и да ви се струва, че стават твърде дълги между посещенията при маникюриста ви, не се изкушавайте да ги режете или пилите, тъй като по този начин ще нарушите запечатването на гел лака, което ще доведе до повдигане, отлепване и разцепване.

4. Не се отнасяйте към ноктите си като към инструменти
Ноктите са бижута, а не инструменти, ето защо е добре да не ги използваме за отваряне на кутии, отлепване на етикети или каквато и да е друга подобна задача, при която ноктите ви вършат тежката работа. Вместо това използвайте инструмент, който да ви помогне! Със или без гел, тези действия могат лесно да ви осигурят счупване на ноктите ви.