Полезните качества на канабисът за кожата

Конопът е едно от най-древните култивирани растения, познато от хилядолетия в древен Китай, както и най-голямата посевна култура на планетата. Причината за използването му в състава на козметичните продукти, са неговите полезни вещества.

Още в древността се е използвал срещу кожни проблеми от различно естество. Свойствата на маслото от канабис са удивителни, служи като предпазител от вредното влияние на околната среда, през лятото защитава кожата от вредните UV лъчи, а през зимата спомага за овлажняването и. Кожата се превръща във видимо по-гладка сияйна с равномерен тен.

Терапията с коноп е въведена за първи път в България от бюти консултантите Антоанета Цветанова и Венета Христова. Cannabis therapy е подходяща за употреба от всеки тип кожа. Има противовъзпалително действие и оказва положителен ефект върху акне, екземи и зачервявания, изключително подходяща е и за чувствителна и алергична кожа. Полезните мастни киселини хидратират и най-сухата кожа като и придават свеж и здрав естествен вид. Грижи се за съхраняването на водата в клетките и забавя процеса на стареене.

Освен всички полезни свойства, терапията има и лечебни ефекти, подходяща е също за вегани, вегетарианци и потребители на натуралната козметика. действа облекчаващо при химиотерапия и спомага лечебния процес при депресия, мигрена, анорексия, епилепсия, множествена склероза, при Паркинсон и Алцхаймер, дегенеративни заболявания и тумори.