“Плаващата” очна линия е нова грим тенденция, която превзе Instagram

Черното „котешко око” е вечна класика при грима, но понякога имаме нужда от някаква промяна, независимо колко любимо ни е дадено нещо. Можете да опитате да експериментирате с нови начини за нанасяне на очна линия или пък да замените традиционното черно за по-цветна опция. Ако все още усещате, че това не е промяната, която търсите в бюти рутината си, може би „плаващата” очна линия е точно за вас.

Всъщност, тази тенденция не е нищо ново в света на красотата. Първоначално трендът се е наложил през 60-те години, като най-голямата му почитателка е била Туиги – истинска емблема на стила на миналия век. По всичко личи, чe тази очна линия планира да направи втория си голям „пробив” точно за пролетно-летния сезон на 2020 година!

Плаващите щрихи вече превзеха Instagram и червения килим, благодарение на Луси Бойнтън, Кайли Дженър и други известни личности. В случай, че нямате особено стабилна ръка или пък имате нулево артистично ноу-хау, не се притеснявайте. Най-важното е да нанесете хубава матираща основа за грим, за да избегнете размазването след няколко часа. Всичко останало е въпрос на импровизация и лични предпочитания. Ето няколко идеи.