Пиенето на кафе предотвратява появата на бръчки

Дами, време е да го признаем – най-големият ни страх е ужасяващо бързият ход на времето, който неминуемо оставя отпечатък върху лицето ни. Тъкмо след като сме се справили с акнето от пубертета, вече трябва да мислим за бръчките и как да излъжем годините и кожата си.

Подлагаме се на какви ли не процедури, готови сме да дадем колосални суми, само и само да бъдем млади по-дълго време. Истината е обаче, че нищо не е по-важно за кожата ни от това, което консумираме под формата на храна и напитки. Красотата се крие не само в козметиката и спорта, но и в хранителния ни режим. А това ново откритие, до което са достигнали учените, определено ще повдигне настроението ви.

Оказа се, че една от най-любимите ни напитки е истински извор на младост и хубост. Почти всички не можем да започнем деня си без нея. Сигурно вече сте се досетили, че става дума за кафето. Според специалистите е важно да залагаме на чаша ароматно кафе рано сутрин, за да поддържаме кожата си млада и свежа. По този начин ще предотвратим и стареенето и на мозъка. Какво по-хубаво от това?

Изследванията сочат, че другите храни и напитки, които могат да запазят кожата ни млада по-дълго време, са киселото мляко, зеленият чай, фурмите, изварата, доматите и боровинките.

Но преди всичко е най-важно да консумираме достатъчно вода – тя е истинският извор на здраве и красота.