Отслабване в областта на бедрата – съвети

Научете най-важните правила за дамите, които искат да намалят обиколката на бедрата си.

За много жени, областта на бедрата е едно от първите места, където се лепват мазнините. Когато искате да отслабнете в тази зона, задължително е да заложите на много кардио. Ако разчитате на бърз ефект, по един час кардио пет пъти в седмицата е идеалният вариант.

Тренирайте под наклон. Катерете се, изкачвайте стълби, когато ходите или бягате на пътечка, също го правете под наклон. По този начин постигате двоен ефект – кардио натоварването ще ускори сърдечния ритъм и ще задейства горенето на мазнини в тялото, а движенията под наклон ще ви помогнат да стегнете мускулите на бедрата и задните части.

Правете специални стягащи упражнения за бедра. Докато кардио програмата ще ви осигури намаляване на подкожните мазнини, стягащите упражнения ще оформят мускулите на бедрата, ще ви помогнат да намалите целулита и да постигнете красива линия на крака.

Не пропускайте закуската. Първото хранене за деня ще ви даде енергия и ще стимулира нормалния метаболизъм. Избягвайте да приемате сладки храни и заложете на комбинация от плод, пълнозърнести храни и протеини. Не забравяйте да хапвате малки порции протеини и фибри и през деня (едно междинно хапване не трябва да надвишава 150 калории).

Записвайте си какво ядете. Много жени нямат добра представа колко храна всъщност приемат на ден. Похапване на бюрото, почерпка за рожден ден на колега, дояждане на вечерята на детето, парченце сирене след вечеря… Всичко, което слагаме в устата си между другото, много лесно се изплъзва от съзнанието ни след това и започваме да се чудим от какво толкова пълнеем.

Ако и вие имате навика спонтанно да похапвате, не е никак лоша идея да си записвате всяко ядене за деня. Накрая ще имаме съвършено ясна представа какво количество храна и напитки сте приели за деня – и може да останете изненадани.

Имайте предвид, че за да отслабвате с половин килограм на седмица, трябва да намалите дневния си прием с 500 калории. Добро решение е да спестите 250 от храната и да изгорите останалите 250 с движение.

Пийте много вода. Добрата хидратация е едно от условията да свалим килограми, а освен това водата е нужна на тялото, за да изхвърля токсините, които се отделят при разграждането на мазнините. Заложете на вода и по възможност неподсладен чай и изхвърлете от менюто си всички газирани напитки и сокове от кутии. Когато пиете прясно изцеден плодов сок, също го разреждайте с малко вода и добавете две-три кубчета лед. Препоръчваме го заради съдържащата се в плодовете захар, която прониква още по-бързо в кръвта когато не ядем целия плод, а сме приготвили от него фреш и така сме елиминирали повечето съдържащи се фибри.

Не воювайте с тялото си. Ако крушата е вашият тип фигура, както и на вашата майка, приемете, че дупето и бедрата ще бъдат проблемна зона за вас и ще трябва да полагате по-сециални усилия, за да поддържате хармонични обиколки от талията надолу. Не изпадайте обаче в крайности – би било грешка да се хвърляте на всеки драстичен режим и да гладувате на инат, надявайки се, че така ще се сдобиете със силует като на Жизел. По-добре е да приемете женствената си фигура и да полагате редовни грижи, за да бъде тя максимално стегната и тонизирана.

Ако гладувате и сваляте рязко, в дългосрочен план това само ще развали фигурата ви. Причината е, че когато жената с тяло тип круша отслабва, първо се стопяват лицето, ръцете и бюстът й, а чак след това се оформя по-слабо дупе. Обратно, когато качи килограми, ханшът и бедрата се заоблят първи. Затова и крайният резултат от йо-йо диетите е още по-голяма диспропорция във фигурата, да не говорим за отпускането на кожата и целулита.

Затова спазвайте разумен хранителен режим и се движете достатъчно – тялото ви ще ви се отблагодари за това!