Обърнат френски маникюр – най-новата тенденция при маникюра

Обичате ли френски маникюр? Дълги години той се правеше само с бяло, докато в един момент поставянето на други цветове го измести. Сега идва нова мода, която променя изцяло представите на жените за този тренд.

Така нареченият „обърнат френски маникюр“ или завъртането на бялата лента по диагонал на нокътя, става все по-често използван похват от много маникюристи.

Риалити звездата Крис Дженър вече изпробва най-актуалната техника, доверявайки се на известния маникюрист Чаун Легенд. А доколкото познаваме нейните дъщери, които са почитателки на свръхдългите нокти, те със сигурност ще последват примера ѝ.

Основното при този вид маникюр е, че нокътната плочка се разделя на две чрез диагонална линия, като по-малката се боядисва в бяло (като при френския) или с друг цвят по желание. Могат да се използват най-различни комбинации в зависимост от предпочитанията, но от профила на специалиста, който прави ноктите на много звезди, се вижда, че най-успешната е нюд основа в комбинация с бяло или нежнорозово.

Триъгълникът, който се боядисва в друг цвят или така наречената „обърната френска лента“, може да бъде както от лявата, така и от дясната страна.

Лакирането на ноктите по този начин отива повече на по-дълги нокти.