Неща, които никога не трябва да казвате на вашата половинка

Независимо дали сте почитатели на народните мъдрости или не, не можете да отречете, че поговорката „Мълчанието е злато” е доста вярна. Особено що се отнася до отношенията мъж – жена.

Според психолозите има 7 фрази, които в никакъв случай не трябва да произнасяте пред своята силна половинка, освен ако не искате да се отървете от нея.

„Имала съм много мъже в живота си… Но ти, разбира се, си най-добрият!” В случая качеството няма значение, защото количеството ще е сразило право в сърцето любимия ви. Независимо че живеем в модерно общество, в което властва равенство на половете, за всеки влюбен мъж важат ценностите, важали и преди 100 г., а именно „моята жена е само моя”.

Резултат с изображение за relationship

 

„Господи, как ме дразни майка ти! Радвам се, че не застана на нейна страна”. За всеки човек майката е нещо свято. А за мъжа – тя е много повече. Защото тя е не само негова майка, но и жена, която трябва да се цени, обича и уважава. Затова темата за неговата майка е страшна почти толкова, колкото минното поле за войниците.

„Разбира се, ти никога няма да караш Бентли и да ми купиш мезонет, но въпреки това аз те обичам”. Представете си следната ситуация: неочаквано мъжът ви съобщава,че сте дебела. Без обвинения и намеци. Просто така ви сподели… Как ще се почувствате? Дори да знаете, че не лъже, защото наистина сте качили доста килограми през последната година, ще ви се прииска да заплачете или да си тръгнете с гордо вдигната глава и да тръшнете вратата зад себе си! Ситуацията с Бентлито и мезонета е подобна.

Резултат с изображение за relationship

 

„Постоянно боледувам от нещо. Никак не съм добре със здравето. Ти нали ще се грижиш за мен?” В това да се чувствате малки и беззащитни в този безумен свят няма нищо лошо. И хипохондрията не е забранена. Но помислете: първо, всеки мъж би се изплашил и притеснил, и второ – ако постоянно се оплаквате, а в действителност нищо ви няма, поне видимо, той ще си помисли, че го лъжете…

„Май съм напълняла… И бръчки имам. Дори целулит се е появил!” Никога не произнасяйте подобни откровения на глас. Защото в един момент любимият ви мъж може и да се съгласи с вас. А това не е добре. Ще изчезне романтиката, след нея и любовта.

Резултат с изображение за relationship

 

„Нели от съседния апартамент е ужасна… А новата ми колежка Катя е направо страшна! Харесваш Памела Андерсън? Но тя е много глупава…” Клюките и желанието да критикувате всички е чудесен начин да се почувствате най-най-най-, но не говори добре за вас. А и мъжете не обичат жени, които постоянно критикуват другите. Тайно той се притеснява, че говорите така и за него пред приятелките ви.

„За какво мислиш?” Тази легендарна фраза-паразит е любима на жените от всички раси и поколения. Сама по себе си тя не представлява заплаха за отношенията, но честотата на изричането й – да… Отговорите обикновено са два: „За теб” или „За нищо”. Но тайничко мъжът се чуди за какво ви е да го питате постоянно едно и също и дали нямате нещо друго предвид. Посявате съмнения, а вие не искате това, нали?